Haberler

Son dakika haber: Çöp evde yaşayan kadın hastaneye kaldırıldı

Güncelleme:

Son dakika haberler: ADANA'nın Ceyhan ilçesinde 6 yıldan beri çöp evde kedi ve köpeklerle birlikte yaşyan Ebru Sönmez (31), polis ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ADANA'nın Ceyhan ilçesinde 6 yıldan beri çöp evde kedi ve köpeklerle birlikte yaşyan Ebru Sönmez (31), polis ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sönmez'in yakınları yetkililerin sahip çıkmasını istedi.

İlçeye bağlı İnönü Mahallesi, 750 sokak üzerindeki eski bir evde yaşayan Ebru Sönmez'in, 6 yıl önce kardeşi Suat Sönmez'i trafik kazasında kaybetmesinin ardından psikolojisinin bozulduğu iddia edildi. Sönmez'in teyzesi Şefika Şahinkuşu, Ebru'nun kendisini eve kapatıp kimseye kapıları açmadığını, kedi ve köpeklerle birlikte yaşadığını, uzun süre temizlik yapılmaması nedeniyle evin adeta çöp eve dönüştüğünü belirtti.

Şefika Şahinkuşu, yeğeni Ebru Sönmez'in 4 yıldır dışarıya çıkmadığını, kimseyle konuşmadığını ve insanlarla diyaloğu olmadığını söyleyerek, "Ebru'ya parayı getirip pencereden kendisine atarken, beni ölümle tehdit ediyordu. Kapıyı kilitleyip açmıyordu. Kendisine bıraktığım parayı komşuların çocuklarına verip bakkala gönderiyordu ve ekmekle süt aldırıyordu. Bakkaldan aldığı ekmek ve sütü kedi köpeklerle birlikte yiyordu, uzun uğraşlar sonucunda savcılık talimatıyla polis eşliğinde içeri girerek Ebru'yu hastaneye kaldırdık. Eve girdiğimde gözlerime inanamadım, çöp evde hayatta kalması mucize" dedi.

Şahinkuşu, kapı açıldığında çöp evin içinde kedi ve köpeklerin dışkıları ile karşılaştıklarını, çöp halindeki evin temizliği ve tadilatı için devletten yardım beklediklerini ifade etti.

İnönü Mahallesi Muhtarı Kadir Çalışkan ise devletin de desteği ile bu Ebru'ya sahip çıkacaklarını kaydetti.

BABASI YILLAR ÖNCE TERK ETMİŞ

Ebru Sönmez hastaneye kaldırıldıktan sonra evi kendi imkanları ile temizlemeye çalışan Şefika Şahinkuşu, Ebru'nun yıllar önce evi terk eden babası Feyzi Sönmez'e yazdığı 6 sayfalık mektubu buldu. Evle beraber tüm eşyaların ve resimlerin yıprandığı gözlenirken, günlüğün arasında bulunan ve yıpranmayan mektup okuyanları ağlattı. Babasının yokluğunda yaşadığı yalnızlığı ve sıkıntıları mektubunda dile getiren Ebru, mektubunun sonunda, "Bir gün senden önce ölürsem varlığımdaki yokluğum değil, yokluğumdaki varlığım incitmesin seni. Ben bu acıyla her gün öldüm, en büyük düşmanım sensin, Allah bu acıyı düşmanımın başına vermesin" yazdığı gözlendi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İnönü mahallesi Ceyhan Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (1)

erdoğan es:

Kaymakamın Belediye başkanının sosyal yardımlaşmanın varlığı nedir Ey yetkililer lütfen bundan sonra arpa ile samanı karıştırıp yo şöyle yok böyle demeyip sonuç odaklı yardım edin 1- kız tedavi görüyor 2- evi temizleyin ve onarın ve yakın takipte olun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title