Haberler

Arkadaşının "Ye bir şey olmaz" dediği balon balığı, talihsiz adamı canından etti

Güncelleme:

Antalya'da arkadaşının, "Ben sürekli yiyorum, bir şey olmuyor" dediği balon balığını yiyip zehirlenen 67 yaşındaki adam, yaşamını yitirdi. Uzmanlar balon balığındaki zehirli toksinlerin yaz aylarında en üst seviyeye ulaştığını belirterek, "Kesinlikle yemesinler, bu balığı denizden çıkartmak yasak" diyor.

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki tatil merkezi Adrasan'da 2 gün önce, bir arkadaşının oltayla avladığı balon balığını yiyen Mehmet Berk (67) fenalaştı. Önce Kumluca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Berk, ardından Antalya'daki özel bir hastanenin yoğum bakım ünitesinde tedaviye alındı. Berk, kalp ve akciğerde solunum yetmezliğine bağlı yaşamını yitirdi.

YEDİKTEN SONRA FENALAŞTI

Babasının ölümü yüzünden büyük üzüntü yaşayan Sedat Berk, kanser hastalığını yendikten sonra stressiz bir ortamda yaşamak için Adrasan'a yerleştiğini belirterek, "Arkadaşı 'Ben sürekli yiyorum, bir şey olmuyor' demiş. Babam da bunun üzerine balon balığından bir miktar tüketmiş. Yedikten bir süre sonra aniden fenalaştı. Babamın kanser hastalığında gördüğü tedaviler nedeniyle bünyesi zayıflamıştı. Bütün organları zarar görmüş. 2 günlük yaşam savaşını kaybetti" dedi.

Arkadaşının 'Ye bir şey olmaz' dediği balon balığı, talihsiz adamı canından etti

"ÖZELLİKLE KARACİĞERİ ÇOK ZEHİRLİ"

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, balon balığındaki zehirli toksinlerin yaz aylarında en üst seviyeye ulaştığını belirterek, "Eti tavuğa benziyor. 'Ben yiyorum. Bir şey olmuyor' gibi düşünceler çok yanlış. Özellikle karaciğeri çok zehirli. Bir anda insanı felç edebiliyor ve organların işlevini kaybetmesine neden oluyor. İnsanları sürekli uyarıyoruz. Kesinlikle yemesinler. Bu balığı denizden çıkartmak, satmak yasak" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Berk Adrasan Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (30)

CAN DEP:

Hani ahmakin biri....denizde Babamda ciksa yerim demis ya...

21
24
yanıtYanıtla
DENSİZ:

NE KADAR SAÇMA BİR BİŞEY YA AYNEN SİZİN DÜNYADA OLDUĞUNUZ GİBİ HERHALDE

yanıt2
yanıt5
turko:

amacın fitne çıkarmak. . . . derdin yorum yada eleştiri değil. . . ayrıca. . lafı nereden anladığında önemli. . .

yanıt1
yanıt5
CAN DEP:

Benim paylasimlarimi anlamak cözmek sizin gibi ahmaklari aşar..

yanıt3
yanıt6
bakır:

zararlı olanlar hariç demiş

yanıt3
yanıt1
Hakan Yıldız:

Balon balığını denizden çıkarmak yasak değil, aksine denizden çıkarıp ölmesini müteakip çöpe atmak gerek. İstilacı tür olduğundan sayısını azaltmak için avlanması ve imha edilmesi şart.

38
2
yanıtYanıtla
Prof.dr Serdar:

Yiyin bişey olmaz

8
16
yanıtYanıtla
SiYANÜRKOLiK:

67 yasina gelmis ama ögrenmeye pek yatkin degilmis, bir cesit koyun imis, o zaman yasami da zaten gereksizmis, afiyet olmus. . .

0
19
yanıtYanıtla
boş ve mantıksızlara:

Ayıp ya, sen çok mu zekisin de öğrenememiş deyip bir insan için bu denli yorum yapabiliyorsun. Haysiyetsiz insan, biraz edep yahu

yanıt9
yanıt0
SiYANÜRKOLiK:

BOŞ VE MANTIKSIZLARA. . . . Ben zeki oldugumu yazmadim ve iddia etmedim ki, sadece senin gibi salak olmadigim kesin. . .

yanıt0
yanıt0
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title