Haberler

Soma Davasında Whatsapp Grubu Kuran Mahkeme Başkanı'na Reddi Hakim İstemi (2)

REDDİ HAKİM TALEBİ, UZATMA GEREKÇESİ SAYILDI REDDEDİLDİManisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6'sı tutuklu 46 sanıklı davanın, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında reddi hakim talepleri reddedildi.

REDDİ HAKİM TALEBİ, UZATMA GEREKÇESİ SAYILDI REDDEDİLDİ

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6'sı tutuklu 46 sanıklı davanın, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında reddi hakim talepleri reddedildi. Reddi hakim taleplerinin gerekçelerini aldıktan sonra duruşmaya ara veren mahkeme, ardından kararını açıkladı.

Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, bilirkişi heyetindeki Mehmet Maden'in, diğer üyelerden bağımsız olarak hazırladığı iki sayfalık yazıyı usulüne uygun olmayacak şekilde kendilerine gönderdiği için kabul edilmediğini, UYAP sistemine kaydedilmese de bu yazının dosyaya konulduğunu açıkladı.

Bilirkişi heyetiyle onları atayan mahkeme arasında iletişimin olmasında hukuki bir sakınca bulunmadığını da hatırlatan Aytaç Ballı, 4 Ocak 2016 tarihinde yapılan ilk görüşme sonrasında iletişim sürekli olarak yapıldığını söyleyip, "Mehmet Maden'in yazı da farklı illerde bulunan 11 üyeyi ilgilendirdiği için WhatsApp üzerinden gönderildi. Mahkeme heyeti ile üyelerini ortak bulunduğu grupta gizli bir yazışmanın bulunması da imkansızdır" dedi.

Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, reddi hakim talebinin yargılamayı uzatmaya yönelik bir girişim olarak değerlendirdiklerini ve reddettiklerini, Manisa Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunabilineceğini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Mehmet Maden Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title