Haberler

Şırnak'ta Kömür Ocağında Göçük: 3 Kişi Kayıp

Güncelleme:

Göçük altında kalan 3 işçiyi arama kurtarma çalışmalarına, kayma tehlikesinin devam etmesi ve havanın kararması nedeniyle ara verildi.

Şırnak'ta özel bir şirkete ait kömür ocağında meydana gelen göçüğün altında kalan 3 işçiyi arama kurtarma çalışmalarına, kayma tehlikesinin devam etmesi ve havanın kararması nedeniyle ara verildi.

Merkeze bağlı Araköy mevkisindeki kömür ocağında göçük altında kalan 3 kişiyi kurtarma çalışmalarına, yarın sabaha kadar ara verildi. Vali Hasan İpek, vali yardımcıları Yasin Özcan, Mustafa Akgül, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu ve Belediye Başkan Vekili Faik Saltan ile bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Vali İpek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, işçileri kurtarmak için çalışma yapıldığını, ancak havanın kararması ve kayma tehlikesi nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına ara verildiğini söyledi.

Göçük altındaki işçilerin ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali İpek, şöyle konuştu:

"Burada göçük oldu. 3 arkadaşımızın göçük altında olduğunu tahmin ediyoruz. İnşallah sağdırlar, sağ olduklarını umuyoruz. AFAD'ın arama kurtarma ekibi, yine şirketin kendi ekipleri burada. Gerekirse jeolojik bir etüt yaptırıp ona göre bir teknik kurtarma çalışma yapacağız. Ama havanın kararması ve kaymanın devam etmesi sebebiyle arama kurtarma çalışmalarına ara verdik. Ben öncelikle bu göçük altında kalan arkadaşlarımızın ailelerine şimdilik geçmiş olsun diyorum. İnşallah sağ salim çıkarma imkanımız olur."

Vali İpek, göçükle ilgili ve diğer tüm ocaklarda da gerekli araştırmaları yapacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bir daha olmaması için diğer tüm ocaklarda da gerekli işlemleri ve araştırmaları yapacağız. Ama şunu belirtmek istiyorum. Herkes emin olsun, burada işveren olsun, eğer herhangi birinin bir ihmali varsa, bu ihmali değerlendirip, gereği mutlaka yapılacaktır. Bundan herkes emin olsun. Bunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Biliyorsunuz Şırnak Valiliğine yeni atandım. Diğer tüm ocaklarda da gerekli işlemleri ve araştırmaları yapacağız. Şunu bilmenizi istiyorum her şey yapılacak. Herkes müsterih olsun, eğer herhangi birinin bir ihmali varsa,

bu ihmali değerlendirip, gereği mutlaka yapılacaktır. İnsanlarımız müsterih olsun. Gereği neyse her şey fazlasıyla yapılacak." - Şırnak

Kaynak: AA / Güncel

Özcan Mustafa Hasan İpek Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title