Haberler

Son dakika! Sırbistan Başbakanı Brnabic, 2'nci kez hükümeti kurmakla görevlendirildi

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi: Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, mevcut başbakan Ana Brnabic'i bir kez daha hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, mevcut başbakan Ana Brnabic'i bir kez daha hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Vucic, başkent Belgrad'da düzenlediği basın toplantısında, 21 Haziran'da yapılan ve Sırp İlerleme Partisi (SNS) öncülüğündeki ittifakın kazandığı genel seçimin ardından yeni hükümeti kuracak ismi açıkladı.

Sırp lider, ülkenin ilk kadın başbakanı olan Brnabic'i 2'nci kez hükümeti kurmakla görevlendirdiğini belirterek, "Brnabic, görev süresini yabancı ya da yerel güç merkezlerine yaranmak için kullanmadı, o sadece ülkesinin çıkarları için mücadele verdi." dedi.

Yeni hükümeti kurma görevinin bir kez daha Ana Brnabic'e verilmesinin oy birliğiyle kabul edildiğini aktaran Aleksandar Vucic, Brnabic'ten yeni kabinenin yarısını kadınların oluşturmasını rica ettiğini söyledi.

Vucic, yeni hükümetin öncelikli hedeflerine de değinerek, 3 ana hedefin, ekonomi, sağlık ve savunma alanlarında ülkeyi güçlendirmek olacağını sözlerine ekledi.

Sırbistan'ın ilk kadın ve aynı zamanda ilk eşcinsel başbakanı seçilen Brnabic, 2017 yılından beri başbakanlık görevini yürütüyor.

Sırbistan'da 21 Haziran'da yapılan seçimde Aleksandar Vucic'in liderliğini yaptığı SNS oyların yüzde 60'ını alarak tek başına iktidar olmuş, muhalefetin boykot çağrısı ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gölgesinde yapılan seçime katılım yüzde 50 civarında kalmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler Son Dakika

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz?
Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title