Haberler

Şile'de Fırtına: Dere Taştı, Yollar Göle Döndü

Güncelleme:

İSTANBUL'da etkili olan sağanak yağış ve fırtına sonrası Şile Ağva'da bulunan Yeşilçay Deresi taştı.

İSTANBUL'da etkili olan sağanak yağış ve fırtına sonrası Şile Ağva'da bulunan Yeşilçay Deresi taştı. Dere kenarında bulunan restoranlarda hasar meydana geldi.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış ve fırtına sonrası Şile Ağva Merkez Mahallesi'nde bulunan Yeşilçay Deresi taştı. Dere suyunun aniden yükselmesiyle taşkın yaşandı. Yaşanan taşkın sonrası dere bölgesi sular altında kalırken, bölgedeki restoran ve kafelerde hasar meydana geldi. Yaralanan ya da mahsur kalanın olmadığı taşkın sonucu bölgedeki iş yerleri kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gelen Şile Belediyesi ekiplerinin suyu tahliye ve temizlik çalışmaları sürüyor.

"HASARIMIZ ÇOK"

Ağva Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İrfan Çaplı, "Dün akşam üstü başlayan bir havamız var. Bizim burası genelde böyle oluyor. Bu durumun nedeni denizin çok yüksek olması, yukarıdan sel gelmesi değil. Çünkü yukarıdan gelen sel bizi etkilemiyor, akıp gidiyor. Ama deniz yükseldiği zaman böyle olmak zorunda oluyor. Çünkü bizim batı mendireğimizin karayel meyilli kıvrılması gerekiyor. Ona da şu anda hiç bakan yok. O yüzden Ağva bu halde. Maddi hasarımız çok. Aşağı yukarı 3 trilyon falan bizim maddi hasarımız var." dedi.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Taşan dereden görüntü

-Zarar gören iş yerlerinden görüntü

-Su biriken yollardan görüntü

-Temizlik çalışmaları

-Ağva Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İrfan Çaplı röp

-Esnaf röp

-Genel ve detaylar

================

2- SARIYER'DE DALGALAR BALIKÇI BARINAKLARI VE RESTORANLARI VURDU

Yılmaz OKUR/İSTANBUL, SARIYER'deki Rumeli Feneri'nde fırtına nedeniyle etkili olan dev dalgalar mendireği aşağarak balıkçı barınakları ve restonlara vurdu.

Sarıyer Garipçe Mahallesi ve Rumeli Feneri'nde fırtına ve sağanak nedeniyle dev dalgalar oluştu. Dalgalar, mendireği aşağarak sahildeki balıkçı barınakları ve restoranları vurdu. Sahildeki masa ve sandalyelerin dalgalarda sürüklenerek parçalandığı görüldü. Vatandaşların sahile yaklaşmaması yönünde uyarılar yapılırken tedbir amaçlı şerit çekildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Fırtına Ağva Göle Şile Doğal Afet Hava Durumu İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title