Haberler

Siirt'te Doğalgaz Hattına Yapılan Sabotaj

BOTAŞ'ın Siirt ve Kurtalan bölgesini besleyen doğalgaz ana iletim hattına önceki gün düzenlenen sabotaj sonrasında başlatılan onarım çalışmaları nedeniyle, Siirt merkez ve Kurtalan ilçesinde doğalgaz kesintisi yaşanıyor.

BOTAŞ'ın Siirt ve Kurtalan bölgesini besleyen doğalgaz ana iletim hattına önceki gün düzenlenen sabotaj sonrasında başlatılan onarım çalışmaları nedeniyle, Siirt merkez ve Kurtalan ilçesinde doğalgaz kesintisi yaşanıyor.

Siirt- Batman Doğalgaz Dağıtım Şirketi Bölge Müdürü Mustafa Yardımcı, yaptığı açıklamada, salı günü akşam saatlerinde Siirt-Batman BOTAŞ Doğalgaz Hattının Siirt'e 18 kilometre mesafedeki kısmında, dağlık arazide meydana gelen ve bombalı düzenekle yapıldığı belirlenen bir patlama olduğunu söyledi. Yardımcı, "Oradaki BOTAŞ hattında kopma meydana geldiği için doğalgaz akışı durdu. Biz bugün sabaha kadar Siirt şebekesini, mevcut şebekemizin içinde bulunan gazla idare etmeye çalıştık." dedi.

Şu an o gazın da bittiğini ve şehrin gazsız kaldığını ifade eden Yardımcı, şunları kaydetti:

"Dünden itibaren BOTAŞ ekipleri buraya intikal ettiler. Biz de elimizden gelen yardımı gösterdik. BOTAŞ hattına ait olan kopma giderildi. Şu anda tamirat yapılan bölgenin bir nevi test işlemlerini bekliyoruz. Oradan haber gelmek üzere, geldikten sonra BOTAŞ hızlı bir şekilde hattımızı tekrar gazlayacak. Biz de şehrimizin gazını seri bir şekilde mümkünse sahur saatine kadar verecek şekilde hazırlıklarımızı yapıp, BOTAŞ'tan haber bekleyeceğiz. Kuvvetle muhtemel sahura kadar tüm vatandaşlarımızın gazlarını tek tek de olsa vereceğiz."

Doğalgaz kesintisinden etkilenen vatandaşlar da sabotajı kınadı ve yetkililerden acil yardım istedi.

AK Parti Siirt Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz de ramazan ayında AK kadınlar olarak evlerde yaptıkları yemekleri önceden belirledikleri muhtaç ailelere götürerek, onlarla birlikte oruç açtıklarını dile getirdi.

PKK tarafından doğalgaz hattına yapılan sabotaj sonucu bugün yemekleri pişirmede sıkıntı yaşadıklarını anlatan Temiz, "Muhtaç ailelerin çorbasını, yemeğini, tatlısını küçük tüple nereye kadar götürebileceğiz. Bu hangi vicdana, hangi hakka sığıyor çok merak ediyorum." diye konuştu.

Doğalgaz kesintisine tepki gösteren ev hanımı Necla Güngör ise "Bizi böyle tüpe mahkum edenler utansın, böyle bir günde yapılacak iş midir?" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Yardımcı Kurtalan Batman Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title