Haberler

Sevgi Bayrağı'nı Gece Boyunca Sivaslı İzciler Koruyacak

Sivaslı Gençler, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı Başlatmak Üzere Samsun'a İlk Adımını Atmasının 89. Yıldönümünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Sunulacak Olan 'Sevgi Bayrağı'nı Tokat'tan Alarak Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'ne Getirdi.

Sivaslı gençler, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ilk adımını atmasının 89. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak olan 'Sevgi Bayrağı'nı Tokat'tan alarak Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'ne getirdi.

Gençlik Bayrak Koşusu'nda Samsun'dan yola çıkan Sevgi Bayrağı, bugün Tokat-Sivas il sınırı olan Çalıbel mevkiinde yapılan törenle Sivaslı gençler tarafından teslim alınarak Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'ne getirildi. Vali Vekili Hüdayer Mete Buhara, gençlerden öperek aldığı bayrağı Atatürk'ün yatak odasına götürüp Sivaslı izcilere teslim etti.

Yarın sabaha kadar izcilerin koruyacağı bayrak, Sivas-Erzincan il sınırı olan Kızıldağ Geçidi'ndeki tören alanında Erzincanlı atletlere teslim edilecek.

(İG-SE-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title