Haberler

Şener AKP'den Helallık İstedi: Başbakan "Hayırlı Olsun" Dedi

Aktif Siyasete Dönme Kararı Alan Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener 8 Yıldır Görev Yaptığı Partisinden ve Parti Üyeliğinden İstifa Etti.

Aktif siyasete dönme kararı alan eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener 8 yıldır görev yaptığı partisinden ve parti üyeliğinden istifa etti. Şener'in MKYK toplantısında 10 dakikalık yaptığı veda konuşmasına Başbakan ve birkaç milletvekili dışında kimse tepki göstermedi. Şener, "Bu süreçte yıpratmamak ve yıpranmamak için yol ayrımı gerekiyordu. Sayın Başbakan size teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin" sözlerine Başbakan Erdoğan "Hayırlı olsun" derken, birkaç milletvekili de "yolun açık olsun" dedi. ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Abdüllatif Şener MKYK toplantısında yaptığı 10 dakikalık konuşmasının ardından müsaade isteyerek çıktı. Başbakan Erdoğan'ın ise Şener'in peşinden "Böylesi daha hayırlı oldu" dediği ifade edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK toplantısına Abdüllatif Şener'in istifası ve yaptığı duygusal konuşma damgasını vurdu. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda Başbakan Erdoğan'ın önceki gün Irak'a yaptığı gezi, Ergenekon soruşturması Anayasa Mahkemesi'nin kapatma davası ile ilgili vereceği karar ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in sözlü savunma ile ilgili verdiği detaylı bilgi ele alındı.

-"BÖYLESİ DAHA İYİ OLDU"

Elde edilen bilgilere göre Abdüllatif Şener'in bir taraftan parti üyeliği devam ederken, diğer taraftan aktif siyasete geri dönmenin yanı sıra, AKP'nin kapatılma süreci devam ederken partinin dışında yeni bir oluşum hareketi içersinde olduğuna yönelik açıklamaları AKP içinde büyük tepkilere neden olmuştu. Bugünkü MKYK toplantısında Şener için parti üyeliği devam ederken yaptığı açıklamaların etik olmadığı gerekçesiyle ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi ele alınacaktı. Ancak, Şener'in sürpriz bir şekilde MKYK toplantısına katılarak istifa ettiğini açıklaması, Başbakan ve milletvekillerinden helallik isteyerek AKP ile yollarını ayırması üyeler arasında şaşkınlık yarattı. Şener, MKYK toplantısında yaklaşık 10 dakika konuştu. Şener, "Müsaade ederseniz toplantıya geçmeden söyleyeceğim birkaç şey var" sözleri üzerine Başbakan Erdoğan'ın "Tabii" diyerek müsaade ettiği ifade edildi. Şener, "Bu süreçte yıpranmamak ve yıpratmamak için parti ile olan yollarımı ayırıyorum, parti üyeliğinden istifamı sundum. Onaylamanızı rica ederim. 8 yıldır partiye emek verdiğimi düşünüyorum. Hep birlikte başarılı işlere imza attığımızı düşünüyorum. Böyle gerekli olduğunu düşünüyorum. Sayın Başbakan size çok teşekkür ederim. Herkese teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin. Bu süreçte hayırlısı olsun. Müsaade ederseniz sizin çalışmalarınız vardır. Ben ayrılıyorum" dediği öğrenildi. Bunun üzerine Erdoğan, "Hayırlı olsun" derken birkaç milletvekilinin de "Yolun açık olsun" dediği öğrenildi. MKYK toplantısında bulunan diğer milletvekillerinin ise tepki göstermediği kaydedildi. Şener çıkarken arkasından da AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin'in de Şener'i uğurlamak için çıktığı belirtildi. Şener, salondan çıktıktan sonra Erdoğan'ın "Böylesi daha hayırlı oldu" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

-ERGENEKON SORUŞTURMASI

Bu arada, Pazartesi iddianamesi açıklanacak olan Ergenekon soruşturması ile ilgili Erdoğan'ın milletvekillerini bir kez daha uyardığı ve "Hassas bir süreç. Bu konuda bir kez daha uyarı yapacağım. Soruşturma ile ilgili gerekli ve gereksiz açıklamalar yapılmasın. Bu tür açıklamalar yanlış yansıtılıyor. Sanki davanın sahibi bizmişiz gibi algılanılıyor. Bu konuda gerekli açıklamaların ilgili Bakanlarımız yapacak" diyerek İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i işaret ettiği belirtildi.

-SÖZLÜ SAVUNMA TUTANAKLARI GENEL MERKEZDE-

Yaklaşık bir hafta önce Anayasa Mahkemesi'ne Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek tarafından yapılan sözlü açıklama tutanakları Yüksek Mahkeme tarafından önceki gün AKP Genel Merkezi'ne ulaştı. Çiçek'in bazı milletvekillerinin "Basından önce bize de sunulmalıydı" eleştirilerine "Biz, sözlü savunmamızı partimizin sitesine koyduk. Oradan inceleyebilirsiniz. Daha önce basına verilmiş bir bilgi yok" dediği öğrenildi. Çiçek'in, MKYK üyelerine güçlü bir savunma yaptıklarını, süreci bekleyeceklerini belirterek "Umarız hepimiz için hayırlı bir karar çıkar" dediği belirtildi.

-"ATILACAK ADIMLAR VARSA ATARIZ"

Başbakan Erdoğan'ın da, MKYK üyelerine Anayasa Mahkemesi'nin parti hakkında vereceği karardan sonra atılacak adım varsa atacaklarını, bu konuda kimsenin tereddüde düşmemesini, meclis çalışmalarına düzenli olarak katılmalarını istediği kaydedildi. Erdoğan'ın MKYK üyelerine, planlarını yeri geldiğinde uygulayacaklarını, her konuda bir çıkış yolu bulacaklarını ifade ettiği söylendi.

-IRAK GEZİSİ-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Irak'a yaptığı gezi hakkında da MKYK üyelerini bilgilendirdi. Irak'a yaptığı geziyi "stratejik" bir gezi olarak yorumlayan Erdoğan'ın, terörle mücadele konusunda bu gezinin çok yararlı olduğunu, karşı tarafın ilgisini beklediğinden daha olumlu bulduğunu, karşılıklı olarak terörle nasıl mücadele edeceklerini enine boyuna konuştukları bilgisini verdiği kaydedildi. (ANKA)

(BK/TT/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title