Haberler

Şemdinli Devlet Hastanesi'nde Onarım Çalışmaları Sürüyor

Şemdinli Devlet Hastanesi'nde onarım çalışmaları sürüyor ŞEMDİNLİ (Hakkari), (DHA)-HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü aracı patlatması sonucu çevredeki bina ve işyerleriyle birlikte büyük zarar gören Şemdinli Devlet Hastanesi'ndeki onarım ve temizlik çalışmaları sürüyor.

Şemdinli Devlet Hastanesi'nde onarım çalışmaları sürüyor

ŞEMDİNLİ (Hakkari), (DHA)-HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü aracı patlatması sonucu çevredeki bina ve işyerleriyle birlikte büyük zarar gören Şemdinli Devlet Hastanesi'ndeki onarım ve temizlik çalışmaları sürüyor. Hastanenin acil servisi hizmet vermeye başlarken, zarar gören diğer birimlerin tekrar hizmete başlaması için yoğun bir çalışma yürütülüyor. Diyailiz hastaları ise Yüksekova'ya sevk ediliyor.

Şemdinli ilçe merkezinde geçen çarşama günü saat 20.00 sıralarında duvarla çevrili alanda yan yana bulunan Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü'ne ait binaların yakınında, PKK'lı teröristler bombalı aracı patlattı. Tahrip gücü oldukça yüksek olan bombanın inflak etmesi sonucu ortalık adeta savaş alanına döndü. Mucize eseri olayda ölen ve yaralanan olmadı.

Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü ile yakınında bulunan Şemdinli Devlet Hastanesi, yanındaki 5 katlı hastane lojmanı, vatandaşlara ait onlarca işyeri ve bir çok bina adeta kullanılmaz hale geldi. Şiddetli patlama, cam ve çerçeveleri parçalarken, bazı işyerlerinde ise yangınlara neden oldu ve işyerlerindeki malzemeler ortalığa saçıldı. Bombalı araca ait parçalar ise metrelerce uzağa fırladı.

Saldırıyla ilgili çalışmalar sürdürülürken, ilçede ise yaralar sarılmaya çalışılıyor. Vatandaşlar, patlamadan arta kalan malzemelerini toparlamaya çalışırken, patlamadan sonra büyük zarar gören Şemdinli Devlet Hastanesi'ndeki çalışmalar ise sürüyor. Hizmet veremez halde bulunan acil servisteki çalışmalar tamamlanıp, hasta kabulune başlanırken, zarar gören ameliyathane, diyaliz, yeni doğan servislerindeki temizlik ve enkaz çalışmalar ise hızla tamamlanmaya çalışılıyor.

Hastane yetkilileri, patlama sırasında sadece bir vatandaşın, hastanede tedavisinin yapıldığını, bu hastanında gerekli işlemlerininin ardından taburcu edildiğini söyledi. Yetkililer, hastanedeki çalışmaların 3-4 gün içerisinde tamamen bitirileceğini, bu arada diyaliz hastalarının ise Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürülerek gerekli tedavilerinin burada yapıldığını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Devlet Hastanesi Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title