Haberler

Sel felaketinin yaraları sarılıyor, zarar gören yollar onarılıyor

Güncelleme:

Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Bakırcılar köyünde yaşanan sel felaketinin ardından çöken yollar ekipler tarafından onarılıyor. Köy muhtarı Gedik, devletin her yönüyle yanlarında olduğunu belirtti.

Sel felaketinin yaraları sarılıyor, zarar gören yollar onarılıyor

Köy muhtarı Gedik: "Devlet her yönüyle yanımızda"

ZONGULDAK - Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı bakırcılar köyünde yaşanan selde, çöken yollar ekipler tarafından yeniden onarılarak ulaşıma açılıyor. Bakırcılar köyü muhtarı Mesut Gedik, her yönüyle devletin her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Kentte etkili olan şiddetli sağanağın ardından yaşanan sel yüzünden bakırcılar köyündeki arazilerin yanı sıra bazı ahır ve çiftlikler su altında kaldı. Bakırcılar köyündeki bir tavuk çiftliği vede koyun çeşitli yolları sel nedeniyle zarar gördü. Dere yatağının yön değiştirmesi ve suyun aniden çiftliğe yönelmesiyle çalışanların canlarını zor kurtardığı işletmelerde yaklaşık 20 bin tavuk boğuldu.

Devletimiz tüm imkanları ile yanımızda

Muhtar Gedik, "İlk başta dere tam taşmamıştı öğlen yağan yağmur sonrası kümeslerimize arazilerimize sel bir anda geldi, burada ki köprü küçük olduğu için burayı ağaçlar kapattı ve su birden yükselerek tavuk çiftlikleri ve Beycuma'ya bağlanan yolları kapattı. Buraya alakalı dilekçemizi hazırladık genişlemesi için başvuru yapacağız köyümüzde birçok çiftliğimiz zarar aldı özel bir bebeğimizin olduğu ev ve tavuk çiftliği sular altında kaldı. Devletimiz ilgi alakasını eksik etmiyor suan köyde karayolları, devlet su işleri ve il özel idare ekipleri çalışmaları sürdürüyor. Beni ilk aradıklarında geldiğim inceleme yaptığımda gözlerim doldu 20 bin yakın emek verilen çiftlikler sular altında kalarak can veren hayvanları gördüm evler o şekilde bundan sonraki süreçte yaraları sarmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Devrek Devrek Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title