Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Denizli'de belediye ile bir yemek firması, vatandaşlara "Mehmetcik menüsü" dağıttı.

Denizli'de belediye ile bir yemek firması, vatandaşlara "Mehmetcik menüsü" dağıttı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Delikliçınar Meydanı'nda kurduğu stantta, vatandaşlara Çanakkale Savaşı'nda askerlerin bir öğünlük yemeği olan yağsız, tuzsuz buğday çorbası ve şekersiz üzüm hoşafı ikram edildi.

Sıraya girerek "Mehmetcik menüsü"nü alan Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin kazanıldığı şartlar ile bugünkü şartların asla kıyaslanamayacağını ifade ederek şöyle konuştu:

"O dönem yiyecek yok, su yok, giyecek kıtlığı yaşanıyor. Zor şartlarda, üstün teknolojiye sahip düşman askerleri karşısında top yağmurunun altında verilen destansı bir mücadelenin hikayesidir Çanakkale. Bütün imkansızlıklara rağmen ruh var, inanç var ve iman var. Bu manevi duygularla kazanılan zafer, dünya tarihine altın harflerle yazılan destansı bir zaferdir."

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise 18 Mart'ın Türk tarihinin en önemli günlerinden birisi ve dönüm noktası olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Geçmişte bu emeği verenleri hatırlamak, onların yaşadıkları ortamı hissettirebilmek adına bugün burada bir faaliyette bulunduk. O günün menüsü olan yağsız tuzsuz çorba ve şekersiz üzüm hoşafını vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. O gün yokluklar içerisinden var olma mücadelesi verilmiş, vatan için kanlarını dökerek bu ülkeyi bize bırakmışlar. Biz, bu ülkenin bedelinin nasıl ödendiğini biliyoruz ve bu emanetin değerinin farkındayız."

Zolan, daha sonra Delikliçınar Meydanı'ndaki Kızılay çadırında kan veren vatandaşlara Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen Denizlili askerlerin isimlerinin yazılı olduğu katılım belgelerini verdi.

Bu arada özel bir yemek firması da Denizli Organize Sanayi Bölgesi Camisi önüne kurduğu çadırda vatandaşlara "Mehmetcik menüsü" ikram etti.

Kaynak: AA / Güncel

Delikliçınar Meydanı Çanakkale Zaferi Şükrü Kocatepe Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title