Haberler

Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı: Uğruna Kan Verdiğimiz Değerlere Sahip Çıkılmalı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, uğruna kan verdikleri değerlere sahip çıkılmasını istedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, uğruna kan verdikleri değerlere sahip çıkılmasını istedi. Uran, "Terör örgütünün uzantısı parti, eli kanlı bebek katili için 'Nevruzda aramızda olacak' diyor. Bunu herkes bilsin ki onu kimsenin serbest bırakacağına inanmıyorum ve buna kimsenin gücü de yetmez" dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanlığı'nın 4'üncü olgan genel kurul toplantısı Büyükşehir Belediyesi'ne ait Müceldi Konağı'nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Sekmen, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ile gaziler, şehit yakınları katıldı. Konağın 2'nci katındaki genel kurula tekerlekli sandalyeli gaziler çıkmakta zorlandı. Bedensel engelli iki gazi, sağlık durumları kendilerinden daha iyi olan dernek üyelerinin yardımı ile merdivenlerden çıkarılıp- indirildi.

Genel kurulda yeniden göreve seçilen Başkan Recep Akgül ve yönetim kurulunu kutlayan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Türkiye'de terörle mücadele kapsamında 4 binden fazla gazinin bulunduğunu belirtti. Şehit yakınları ve gazilerin sorunlarını dile getiren Taner Uran, gazi ve şehit yakınlarına sağlıkla ilgili geniş haklar verilmesi gerektiğini vurguladı. Uğruna kan ve can verdikleri değerlere sahip çıkılması gerektiğine dikkati çeken Taner Uran şunları söyledi:

GENEL AFFA KARŞIYIZ

"Terörün bitmesini istiyoruz. Ama bizim olmazsa olmaz kırmızı çizgilerimiz var. Mesela genel affa karşıyız. Eli kanlı bebek katilinin adete bir barış güvercini gibi gösterilmesine, terör örgütünün siyasi taleplerinin yerine getirilmesine karşıyız. Hükümetin terör sorununu çözmek için atacağı her adımda şehit yakınları ve gazilerin kırmızı çizgi ve hassasiyetlerinin dikkate alarak onları kırmadan sorunu çözmesi gerektiğine inanıyor ve takip ediyoruz."

Uran, özellikle halk otobüsleri ile ilgili yasal düzenlenmenin yapılıması gerektiğini, uğruna kan ve can verdikleri değerlere sahip çıkılmasını isterken, "Bugün bir şehit ailesi veya gazinin 'Ülkenin bölünmez bütünlüğü için kan ve can verdim. Ama boşuna vermemişim" diyebilmeli ve bunu hissedebilmesi gerektiğini anlattı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, şöyle konuştu:

"Örneğin terör örgütünün siyasi uzantısı gibi çalışan mecliste bir parti var. Bunlar örneğin Nevruz'ta eli kanlı bebek katili aramızda bulunacak diye açıklamalar yapıyor. Bu bizim camia tarafından öfke ve infialle karşılanıyor. Bunu herkes bilsin ki onu kimsenin serbest bırakacağına inanmıyorum ve buna kimsenin gücü de yetmez." - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taner Uran Ak Parti Erzurum Türkiye Politika Güncel Haberler

title