Haberler

Şehir Tiyatrosu'ndan Bir İlk

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'ndan bir ilk; 'Fehim Paşa Konağı'…

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, usta yazar Turgut Özakman'ın unutulmaz oyunları arasında yer alan 'Fehim Paşa Konağı'nı görme engelli vatandaşlar için seslendiriyor.

Aynı zamanda görselliğin olmadığı, oyunların ses aracılığı ile aktarıldığı, izleyici kavramını dinleyiciye dönüştüren ve belleklerinde kendi betimlemelerini yapmaya olanak sağlayan 'Okuma Tiyatrosu' geleneğini canlandırma amacı taşıyan proje ile Şehir Tiyatrosu, izleyici yelpazesine görme engelli vatandaşları da eklemeyi hedefliyor. 'Radyo Tiyatrosu' formatından farklı olarak her hafta canlı olarak seslendirilecek oyununun tüm tiyatroseverlerin ilgisini çekmesi bekleniyor. Dinleyicili genel provasında büyük beğeni ile karşılanan oyunun ilk dinletimi 28 Nisan Salı günü (YARIN) saat 19.00'da Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. İlk dinletim sonrasında da oyun, salı akşamları saat 19'00'da dinleyicileri ile buluşacak. Canlı müzik eşlikli, 'Al Sözüm Dinleyle' diye başlayan oyunun yönetmenliği Kazım Güçlü, müzik direktörlüğünü ise Ömer Göktepeliler üstleniyor. Edebiyatın usta kalemi Turgut Özakman tarafından 1979 yılında yazılan oyun, meşrutiyet öncesi İstanbul'unun sosyal yaşamına mercek tutuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Turgut Özakman Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title