Haberler

Seçim Timlerinde Baykal'ın Takımı Yok

Güncelleme:

12 Eylül'de Yapılacak Referandum İçin CHP, Seçim Timleri Oluşturdu.

12 Eylül'de yapılacak referandum için CHP, seçim timleri oluşturdu. Ankara, İstanbul ve İzmir dışındaki 78 il 18 MYK üyesinin sorumluluğuna verildi. 18 sorumlu MYK üyesine ise Parti Meclisi üyeleri ve milletvekillerinden oluşan 4 ya da 5 kişilik gruplar yardım edecek. MYK üyelerinin sorumluluğundaki illerde çalışacak gruplarda ise CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın A Takımı'nda yer alan milletvekillerinin yer almaması dikkat çekti. Baykal döneminde parti yönetiminde yer alan isimler de, "arındırılmış bir liste" yorumunu yaptı.

-18 SEÇİM TİMİ-

CHP'de seçim timlerinin başında Genel Sekreter Önder Sav yer alıyor. Önder Sav'ın denetiminde Ankara, İstanbul ve İzmir olacak. Üç büyük illerin dışındaki 78 il ise 18 MYK üyesi arasında paylaştırıldı. MYK üyelerine ise Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleri yardım edecek. Her MYK üyesine ise 4 ya da 5 kişilik gruplar yardım edecek.

-BAYKAL'IN A TAKIMI LİSTEDE YOK-

Hazırlanan listede Deniz Baykal döneminde parti yönetiminde yer alan isimlerin olmaması dikkat çekti. Baykal'ın zamanında yönetimde yer alan milletvekilleri de, "Arındırılmış bir liste yapmışlar. Hiçbirimiz yok" değerlendirmesini yaptılar.

-GÜRSEL TEKİN ŞIRNAK VE HAKKARİ'DEN SORUMLU-

18 MYK üyesi 78 ili kendi aralarında bölüştü. Parti Meclisi üyesi Gürsel Tekin'de; Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Şırnak ve Hakkari'nin olduğu bölümde görev alacak. Tekin'in de içinde bulunduğu 5 kişiden oluşan grubun sorumlu MYK üyesi ise belli değil. Çünkü Berhan Şimşek'in İstanbul İl Başkanlığı'na atanması nedeniyle MYK üyeliği boşalmıştı. 4 Ağustos'ta toplanacak CHP Parti Meclisi toplantısında Gürsel Tekin'in MYK'ya girmesi halinde Tekin, söz konusu illerin sorumlusu olacak.

-KAMER GENÇ LİSTEDE-

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olmasının ardından CHP'ye ilk katılan isimler arasında olan Tunceli Milletvekili Kamer Genç de listede yer aldı. Kamer Genç, MYK üyesi Mevlüt Coşkuner'in sorumluğundaki Bolu, Düzce, Zonguldak, Erzurum, Erzincan illerinin yer aldığı grupta yer aldı. (ANKA)

(MG/ORH)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title