Haberler

Şarlayan "Değerler Eğitimi" sempozyumunda

Zafer Şarlayan Osmangazi Üniversitesinde "Değerler Eğitimi" sempozyumuna katıldı.

Gebze, 50.yıl Chrysler İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Zafer Şarlayan, Dünya'nın ve Türkiye'nin temel sorunları arasında gösterilen Değerler Eğitimi ile ilgili hazırlamış olduğu bildiriyi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki gerçekleştirilen sempozyumda sundu.

Eğitim alanında akademik çalışmalar yapan katılımcıların bulunduğu Eskişehir Osmangazi üniversitesindeki sunumda Mevlana'nın "Biz bu toprağa sevgiden başka tohum ekmedik" sözünden hareketle Dünya'da sevgi çiçeği isimli tek çiçeğin Anadolu'da yetişmesinin bir tesadüf olamayacağı, Dünya'da sevgi diyince Anadolu kültürünün ön plana çıkmasının önemi ve değeri anlatıldı. Çalışmanın 40 rehber öğretmen, 18 ilköğretim, 12 anasınıfı öğrencisinin katılımı ve Yaratıcı Drama yöntemi ile yapılması, katılımcıların tamamının çalışmayı farkındalık kazandıran, eğlenceli, öğretici ve kullanılabilir olarak nitelemesi çalışmanın önemini artırıyor.

Zafer şarlayan tarafından sempozyumda sunulan; Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlana ile donatılmış "Anadolu Sevgi Günlükleri" çalışmasına Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Ali Özbek ve 50.Yıl Chrysler İlköğretim Okulu müdürü Halük Öztekin katkıda bulundular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title