Haberler

Şanlıurfa'da 200 kişilik grubun şeriat çağrısı yaptığı video tartışma yarattı! Valilik'ten açıklama geldi

Güncelleme:

Şanlıurfa Balıklıgöl'de İsrail'i protesto etmek için toplanan bir grubun siyah tevhid bayrakları açarak şeriat çağrısında bulunmasıyla ilgili Valilik tarafından soruşturma başlatıldı. Şanlıurfa Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, 200 kişiden oluşan bir grubun İsrail'i kınama amacıyla basın açıklaması yaptıktan sonra dualar okuyup emniyet güçleri tarafından dağıtıldığı ifade edildi.

Şanlıurfa'nın simgesi olan Balıklıgöl'de, Kadir Gecesinde bir grup meydanda toplanarak üzerinde Kelime-i Tevhid yazılı siyah bayrak açtı ve şeriat çağrısında bulundu. İsrail'in Mescid-i Aksa ve Filistin halkına yönelik şiddet eylemleri kınandı. Protesto görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması tepkilere yol açtı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valiliği, tepkiye yol açan videoyla ilgili açıklama yaptı. Olaya ilişkin adli tahkikatın başlatıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi; "27.04.2022 Çarşamba günü Balıklıgöl Platosunda bulunan Dergah Camiinde kılınan teravih namazı çıkışında yaklaşık 200 kişiden oluşan bir grup tarafından 21.30- 21: 50 saatleri arasında İsrail'i kınama amacıyla basın açıklaması yapılmış ve okunan duaların ardından, topluluğun emniyet güçlerimizin uyarıları üzerine dağılmaları sağlanmıştır.

ADLİ TAHKİKAT DEVAM EDİYOR

Basın açıklaması sırasında meydana geldiği iddia edilen ve sosyal medya platformlarında dile getirilen hususlarla ilgili başlatılan adli tahkikat devam etmektedir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıklıgöl Şanlıurfa Haberler

500

Yorumlar (12)

ferhat atmaca:

ben şeriat isteyenler için afganistanı öneririm. özellikle yaşam tarzı tam size göre. hayatta kalmak için çok zeka seviyesine de gerek yok. bence ücretsiz tur düzenlesinler sizin için.

14
8
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

tabi ki önerebilirsin sonuçta senin fikrin.sen kime ne önerirsin kim önerini ne kadar ciddiye alır onu da bilmem ama. bir önermeden çok öte kafirler için cehennem gerçektir. ben buna inanıyorum

yanıt4
yanıt6
haksız mıyım:

bence herkes fikrini dile getirmeli. kominist de dindar da demokrat da . kimin fikri kabul görür kim çoğunlukla desteklenirse iktidar o olur. demokrasi bu değil mi? e birine sen sus ben konuşayım demek insan haklarına da uygun değil bence

7
9
yanıtYanıtla
Barbaros:

Tamamını sınırdışı edin görsünler

11
2
yanıtYanıtla
Barbaros:

Şeriat istedikleri ülkeler Afganistan ve Suudi Arabistan emin olun oraya gittikleri gün dönünce Türk toprağını öperler…

10
1
yanıtYanıtla
gngr xxx:

Ülkenin haline bakın tc devleti taliban benzeri yapıların artık çok rahat elini kolunu sallıyanların cirit attığı yer haline geldi yahu kimse afganistandaki göruntulerden ders almamışki bunlar oluyo

9
0
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Sayın(!) valim, acaba önceden izin almışlar mı bu eylem için? Alındıysa izin talebini yazılı bir belgeyle açıklar mısınız? Yok, izinsiz yapıldıysa eylemin başlamasına ve devam etmesine, sonuna kadar beklemenize bir gerekçe gösterebilir misiniz?

9
0
yanıtYanıtla
Mehmet Ben:

Bu ülkenin yönetim şekli Cumhuriyet. Seriat isteyen başka ülkeye gitsinnnn

8
0
yanıtYanıtla
Mustafa Kinali:

Bu bos adamlari filostine yollasan gitmezler olum bos islerle urasmayin cahiller seriat isteyenler irana hadi bakalim

5
0
yanıtYanıtla
quantum :

Bunlar büyük ihtimal cumhuriyet düşmanı hizbut tahrirciler ve bunu ilk defa yapmıyolar. Daha önce istanbulda da grup halinde hilafet çağrısı yapmışlardı. Bunlar kesin ışide sempatide duyuyodur

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title