Haberler

Samsun'dan Kısa Kısa

Kavak Kaymakam Vekili Metin Yılmaz, ilçede okuma yazma bilmeyen vatandaşın kalmaması için çalıştıklarını kaydetti.

Kavak Kaymakam Vekili Metin Yılmaz, ilçede okuma yazma bilmeyen vatandaşın kalmaması için çalıştıklarını kaydetti.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen okuma yazma seferberliği kapsamında Kavak'ta da çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespitine yönelik çalışma yapıldığını, bu kapsamda 331 kişinin belirlendiğini kaydeden Yılmaz, "Okuma yazma seferberliği ile ilçemizde okuma yazma bilmeyenlerin sayısını inşallah sıfırlayacağız. Tespit konusunda din görevlilerimiz, öğretmenlerimiz ve muhtarlarımız çalışma gayreti içerisindeler. Çalışmalarımız devam ediyor. Açacağımız okuma-yazma kursları ile ilçemizin tamamının okuma-yazmasını sağlayacağız." dedi.

Erozyona karşı ağaçlandırma çağrısı

Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, erozyonla mücadelede en etkin yöntemin, ağaçlandırma olduğunu belirterek, vatandaşlara baharla birlikte meyve fidanı dikmeleri tavsiyesinde bulundu.

Demir, yaptığı açıklamada, toprak kaybının akarsu, dere ve göl kenarlarının ağaçlandırma çalışmasıyla önlendiğini hatırlattı.

İlkbahar mevsiminde yağışların arttığını derelerde meydana gelen taşkınların tarım arazilerine zarar verdiğine işaret eden Demir, "Verimli tarım arazileri sel suları ile taşınıyor. Dere kenarlarına dikilecek kavak ve söğüt ağaçları tarım arazisinin erozyona uğramasını önemli miktarda engelleyecektir. Fidan dikim mevsimi olan bu günlerde, dere ve göl kenarlarının ağaçlandırılarak değerlendirilmesi hem erozyonu önleyecek hem de aile bütçesine katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Afrin'e mektup

Kavak Çakallı İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütleriyle mücadele eden Mehmetçik'e hazırladıkları resim ve mektupları gönderdi.

Okul Müdürü Ayhan Baş, yaptığı açıklamada, Afrin'de görev yapan askerlere moral vermek amacıyla söz konusu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilerin yazdıkları mektuplarla yaptıkları resimleri Kavak İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş İsmail Karaköse'ye teslim ettiklerini belirten Baş, "Afrin'de şehit olan tüm Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Askerlerimizin hayırlısıyla tekrar kendi ülkelerine dönmelerini diliyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Metin Yılmaz Afrin Kavak Politika Güncel Haberler

title