Haberler

Salgındaki gidişatın ciddiyetini gözler önüne seren tablo: Yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 95'i aşısız

Güncelleme:

Yazın gelmesi ve bayram tatili nedeniyle ülke içindeki seyahatler, etkinlikler arttı. Bu da vaka sayılarının 16 bini aşmasına neden oldu. Ortaya çıkan korkutucu tabloda, aşı olmayanların bir an önce harekete geçmesi ve tedbirlere uyulması ön plana çıkıyor. Öyle ki uzmanlar, yoğun bakımda yatan korona hastalarının yüzde 95'ten fazlasının aşı olmayan kişiler olduğunu belirtiyor.

Delta varyantı ve bayram hareketliliğinin etkisiyle bu haftadan itibaren korona vaka sayıları 16 bini aştı. Artışın devam etmesi beklenirken, hükümet özellikle okulların açılmasına yakın salgınla mücadelede yeni hazırlıklara başladı.

AŞILAMA YAŞININ 12'YE İNMESİ GÜNDEMDE

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberinde göre; Avrupa ve ABD dâhil olmak üzere, birçok ülkede aşı yaşının 12'ye kadar indirilmesi konusunda karar alındı. Bu konu uzun zamandır Sağlık Bakanlığı'nın da gündeminde. Diğer ülkelerden elde edilecek veriler izlendikten sonra Bilim Kurulunun aşı yaşının 12 veya 15 yaşa kadar indirilmesi konusunda bir karar alacağı ifade ediliyor. 6 Eylül'de okulların açılması planlanıyor, bu tarihten önce 12 yaş üstü çocuklara aşı yapılması, aşının tek doz mu iki doz mu uygulanması konusunda değerlendirme yapılacak. Uzmanlar, çocuklarda bağışıklığın oluşması için okullar açılmadan en az 2 hafta önce aşılamanın başlatılması gerektiğini dile getiriyor.

GEÇEN HAFTAYA GÖRE VAKA SAYILARI YÜZDE 100'E YAKIN ARTTI

Salgının Türkiye'deki seyri konusunda yapılan modellemelerde ise bayramın etkisinin bir iki gün içinde net bir şekilde görüleceği belirtiliyor. Vaka sayılarının hafta sonuna kadar 20 binleri aşabileceği tahmin ediliyor. Bir hafta önceye oranla günlük vaka sayıları yüzde 100'e yakın arttı.

YOĞUN BAKIMDAKİ HASTALARIN YÜZDE 95'İ AŞISIZ

Uzmanlar, "Vaka sayıları salgında atak olduğunu gösteriyor. Kuluçka süresini hesaba kattığımızda, bu hafta sonuna kadar vakaların daha da arttığını göreceğiz. Vakaların büyük bölümü aşısızlardan. Bu dalgada, yoğun bakım vakaları arasında aşılı olanların oranı yüzde 5 bile değil" diyor. Türkiye'de bazı hastanelerin yoğun bakımlarında yatan Covid hastalarının yüzde 95'ten fazlasının aşısız olduğu belirtiliyor.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500

Yorumlar (4)

Recep Aykun:

anamızdan doğalı beri masal dinliyoruz. Daha utanmadan anlattığınız masala inanmamızı istiyorsunuz

39
21
yanıtYanıtla
Mehmet İsa Civan:

Bazı cahiller bu habere yalan diyorlar. Ben bu işin içindeyim doktorum 2 Sinovac 1 Biontec toplam 3 aşı oldum. Bizim ilde yoğun bakımda yatanların tamamı aşısız. İster inanırsınız ister o labaratuvar yapımı virüse ciğerlerinizi teslim edersiniz.

17
30
yanıtYanıtla
Orhan Aytekin:

Diğer aşıları da ol doktor civanım! Cehaletinizle Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyorsunuz. " Beni aşıya körü körüne inanmayan Türk hakemlerine emanet edin"

7
7
yanıtYanıtla
Omurilik Sarmsağı :

ÇÜNKÜ, aşılıysan evine gönderiyorlar, değilsen yoğun bakıma alıp üzerinde ilaç deniyorlar.

4
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title