Haberler

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Yaşanan Olaylarla İlgili Açıklama Yaptı

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, DTP'nin Dayanışma Gecesi Sırasında Yaşanan Olaylarla İlgili Yazılı Bir Açıklama Yaptı. Vali Hüseyin Atak, Gerekli Güvenlik Önleminin Alındığını Belirtti.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, DTP'nin dayanışma gecesi sırasında yaşanan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Vali Hüseyin Atak, gerekli güvenlik önleminin alındığını belirtti.

Atak, açıklamasında, Demokratik Toplum Partisi Sakarya İl Örgütünün yasal olarak bir düğün salonunda Kültür ve Sanat Gecesi düzenlediğini belirterek "Geceye DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile birlikte 500 kişi katılmıştır. Aynı gün akşam 50 kişilik bir grup salonun önünde çeşitli sloganlar atmış, geceyi protesto eder mahiyette bir basın açıklaması yaptıktan sonra dağılmıştır. Daha sonra tahminen 50-60 kişilik şehit yakını salonun bulunduğu iş merkezi önünde çeşitli sloganlar atarak protesto eyleminde bulunmuşlardır. Takviyeli güvenlik kuvvetleri, bu şahıslara ikazda bulunmuş, dağılmaları istenmiş, ancak çevreden de katılanların sayısıyla bu rakam bin civarına ulaşmıştır" dedi.

Atak, gerek salon içerisinde bulunan DTP'lilere gerek protesto eyleminde bulunan kişilere zarar gelmemesi için geniş güvenlik tedbirleri alındığını söyledi.

DTP ile göstericilerin kesinlikle karşı karşıya getirilmediğini anlatan Atak, yazılı açıklamasında şu bilgileri verdi: "Bu arada salon içerisinde bulunan bir vatandaş rahatsızlanması üzerine bekletilen ambulanslardan bir tanesi ile hastaneye kaldırılmış, fakat tüm müdahalelere rağmen kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. Cenaze, Cumhuriyet Başsavcılığınca çeşitli spekülatif söylentilerin önüne geçilmesi amacıyla otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiştir. Daha sonra düğün salonu önünde bulunan kalabalığın usule uygun olarak dağılmaları sağlanmış, salon içinde bulunan 500 kişi güvenliklerinin temini bakımından bir süre bekletilerek gidecekleri güzergahlar güvenli bir hale getirildikten sonra belediyeden temin edilen otobüslerle tahliyeleri sağlanmıştır." (İÇ-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title