Haberler

Rusya'dan Tartışmalı Suriye Açıklaması

Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Muhaliflerin kazanabileceği göz ardı edilemez" şeklindeki sözlerini yalanladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bakan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mikhail Bogdanov'un Suriye'de "muhaliflerin kazanabileceği göz ardı edilemez" şeklindeki sözlerini yalanmasına karşın, büyük yankı bulan haber, resmi haber ajansı İtar-tass sayfasından kaldırılmadı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bogdanov'un "son zamanlarda herhangi bir açıklama ya da özel söyleşi yapmadığı"nı belirtmesine rağmen Rus basın kuruluşlarında Bogdanov'un "Gerçekleri görmemiz lazım. Suriye rejimi ve hükümeti ülkede kontrolü giderek kaybediyor. Muhaliflerin zafer kazanabileceğini göz ardı edemeyiz" şeklindeki açıklaması haber sayfalarında ve tartışmalarda ön planda kalmaya devam ediyor.

Bogdanov'un, dün Rusya Federasyonu Toplum Meclisi'nde, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki problemlerin ele alındığı toplantıda Suriye hakkında dile getirdiği açıklamayı, Rusya'nın İtar-tass, Ria Novosti, Russian Today, İzvestiya gibi birçok resmi ve özel basın kuruluşunda yer almıştı.

Ancak Rus Dışişleri bugünkü bir açıklama yaparak, Bogdanov'un, dünkü konuşma sırasında sadece Suriye muhalefetinin durumuna değindiğini ve başka bir ifade kullanmadığını bildirmişti. Açıklama, konuşmanın içeriğine ilişkin ise ayrıntı vermemişti.

Rusya'nın Suriye konusundaki tutumunda köklü bir değişim olarak yorumlanan Bugdanov'un açıklamasının ardından ABD, "Rusya'nın Esed rejiminin eli kulağında olan çöküşünü kabul ederek gerçekleri gördüğünü" bildirmişti.

Muhabir: Vügar Novruzoğlu

Yayıncı: Hüseyin Köşger - MOSKOVA

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Mikhail Bogdanov Orta Doğu Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title