Haberler

Rusya'da Devlet Başkanlığı Seçimleri Başladı

Güncelleme:

Rusya'da Kamçatka ve Çukotka gibi bölgelerin de içinde bulunduğu Uzak Doğu bölgesindeki seçmenler, 2024 devlet başkanlığı seçimleri için sandığa gitmeye başladı. Seçimlerde farklı adaylar yarışıyor ve oy kullanma merkezleri 15-17 Mart tarihleri arasında açık olacak.

ÇEKİM TARİHİ: 13/15 Mart 2024

1. Vladivostok'tan çeşitli görüntüleri

2. Moskova sokaklarından çeşitli görüntüler

Rusya'da Kamçatka ve Çukotka gibi bölgelerin de içinde bulunduğu Uzak Doğu bölgesindeki seçmenler, Cuma günü saat 8.00 itibarıyla 2024 devlet başkanlığı seçimleri için sandığa gitmeye başladı.

Seçimlerde Liberal Demokratik Parti'den Leonid Slutsky, Rus Komünist Partisi'nden Nikolai Kharitonov, Yeni Halk Partisi'nden Vladislav Davankov ile mevcut devlet başkanı ve bağımsız aday Vladimir Putin liderlik için yarışıyor.

Ülkede 15 Mart ile 17 Mart tarihleri arasında sabah 8.00 ile akşam 8.00 saatleri arasında açık olacak 90.000'den fazla oy kullanma merkezi kuruldu.

Birçok farklı saat diliminin kullanıldığı geniş topraklara sahip Rusya'nın Uzak Doğu bölgesinde bulunan Kamçatka ve Çukotka, oy kullanmaya ilk başlayan bölgeler. Oy kullanmaya en son başlayacak olanlar ise Rusya'nın en batısındaki Kaliningrad'da bulunan oy kullanma merkezleri olacak.

Rusya Merkezi Seçim Komisyonu'nun verilerine göre yurtdışında yaşayan 1,8 milyonu aşkın kişiyle birlikte yaklaşık 110 milyon Rus vatandaşının oy kullanma hakkı bulunuyor.

Rusya'daki başkanlık seçimi yönetmeliklerine göre, oyların yüzde 50'sinden fazlasını alan aday seçimi kazanacak. İkiden fazla adayın yarışması ve oyların yüzde 50'sinden fazlasını hiçbirinin alamaması durumunda, Merkezi Seçim Komisyonu en fazla oyu alan iki aday için ikinci bir tur düzenleyecek. İkinci turda en yüksek oyu alan aday ise devlet başkanı seçilecek.

Rusya Merkezi Seçim Komisyonu, seçim sonuçlarını en geç 28 Mart'ta onaylayacak ve takip eden üç gün içinde sonuçları açıklayacak.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Moskova'dan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Uzak Doğu Uzak Doğu Kamçatka Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title