Haberler

RTÜK, Murat Bardakçı'nın Ana Avrat Küfrünü Affetmedi

Güncelleme:

RTÜK 'Tarihin Arka Odası' programında "Analarını si...m. Oldu mu?" diyen Murat Bardakçı'dan ötürü Habertürk'e cezayı kesti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ünlü tarihçiler Erhan Afyoncu ve Nurhan Atasoy'la birlikte "Tarihin Arka Odası" adlı programı sunan Murat Bardakçı'nın yayında ana avrat küfrünü affetmedi.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, RTÜK uzmanlarının hazırladığı rapora göre, 15 Kasım 2014 tarihinde yayınlanan "Tarihin Arka Odası" adlı programa konuk olarak Vahdettin Engin katılırken, saltanat ve hilafet konusu tartışıldı. Bardakçı; programın Reklam arası verildikten sonra devam eden son bölümünde vatandaşların mesajlarını bilgisayardan okurken bir anda "analarını si...m. Oldu mu?" ifadelerini kullandı.

"HALİFELİK Mİ İSTİYORSUNUZ?"

Stüdyoda bir anda 4 saniyelik bir sessislik oluştuğu kaydedilen raporda, Bardakçı'nın sözlerine devam ederek, "Efendim, Halifelik mi istiyorsunuz? Evet, Halife olacağız inşalah. Hıyarlar... Eee Sayın .... şu resmi göndermişler. Bu portre değil beyefendi. Bu şeydir. Yaklaşabilir miyiz? Fotoğraflar bu. Dolmabahçe'de çekilmiş bir fotoğraftır." dediği belirtildi.

Raporda, "Sözkonusu programda, sunucu Murat Bardakçı'nın izleyicilerden gelen mesajları okurken, bu mesajlara sinirlenerek, mesaj gönderen kişiye küfür ifadesi olan bir sözle, başka bir kişiye ise kaba bir sözle karşılık verdiği tespit edilmiştir" denildi. Raporda, ekranlarda küfür ve hakaret içeren ifadelerin kullanılmaması gerektiği, bu ifadelerin yayıncılık anlayışı ve kuralları ile bağdaşmadığı dile getirildi.

BÜTÜN ÜYELER UZLAŞTI

Üst Kurul'da yapılan müzakerinin ardından Bardakçı'nın bu sözlerinin kabul edilemeyeceği konusunda iktidar ve muhalefet kontenjanından seçilen bütün üyeler uzlaştı. Üst Kurul Bardakçı'nın bu sözlerinin RTÜK mevzuatının "Türkçenin güzel kullanımına aykırı, kaba ve argo dil kullanmama" ilkesine aykırı olduğuna hükmederek para cezası kesti. Ceza miktarı bir önceki ayın reklam gelirlerinin yüzde 1'i oranında verilecek.

BUNU İKİNCİ KEZ YAPTI

Habertürk, Bardakçı'nın Eylül 2014'te, Ermeni kökenli bir sanatçının şarkısının ekranlardan yayınlanmasına tepki gösteren izleyicilere "Çüş, oha, aptal, başka tarafınızla dinleseniz, nah çıldırmazsınız, hal bok, Kim Kardashian'ın koca kaçını seyrediyorsunuz, Kim Kardashian'ın bilmem neresini resmini paylaşıyorlarmış, Ermeni kıçı niye paylaşıyorsun" gibi hakaret içeren ifadeleri nedeniyle 30 bin TL cezaya çarptırılmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Murat Bardakçı Nurhan Atasoy Erhan Afyoncu Habertürk Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (18)

YALANCININ MUMU,YATSIYA KADAR YANAR..!!!:

SONUNUZ GELDi, 90 YIL CHP, LILERIN YAZDIGI YALAN TARIH KITAPLARIYLA, MÜSLÜMANLARI KANDIRDINIZ, , AMA ARTIK SONUNUZ GELDi. . TARIH KITAPLARI YENIDEN YAZILACAK, , DR-RIZA NUR BEYIN YAZDIGI GERCEK TERIH, , BU MILLETE ÖGRETILECEKTIR. . BASKA YOLU YOKTUR. . YALANCILARIN MUMU YATSIYA KADAR YANAR. . DEVRINIZ KAPANMISTIR, EY KEMALISTLER. .

13
9
yanıtYanıtla
necdet azerMobil-ANDROID:

Bu zat Osmanlı hanedanı mensuplarına kendini yakın göstererek ellerindeki belgeleri şahsi arşivinde toplamış hanedan aşığı ve tam bir Cumhuriyet ve ATATÜRK düşmanıdır.O'nunla proğram yapan zat'ta bu görüşte olup bu iktidardan bir makam kopararak nemalanmıştır.Bunlar TARİH adı altında kendi çarpık düşüncelerini topluma empoze etme gayreti içindedirler.!!!

11
5
yanıtYanıtla
OZAN BEYAZ:

AKP TETİKÇİSİ RTÜK, , , , , ,

7
6
yanıtYanıtla
ALİ:

Ya bu insan hiç muteber bir insan değil. . herkesi hakir görüyor. . Ayrıca gidiyor akşamdan iki tarih kitabı okuyor programa geliyor ahkam kesiyor gerzeğin ta kendisi ya . . . uyyy nefret ediyorum bu tipten yaa. .

5
4
yanıtYanıtla
misafir:

türkiyede RTÜK varmıymış yahu

7
2
yanıtYanıtla
tarihçi memed:

kötü söz sahibinin. attığı küfür kendine gider. atmadıysa yok bişi. bir araştırıcı ilim adamı böyle yaparsa. .

6
2
yanıtYanıtla
YORUMSUZ:

“yabancı istihbarat örgütlerine para karşılığı Türkiye’nin askeri bilgilerini satmaya başladı. Fakat bir süre sonra, Suriye, Libya ve Irak lehine casusluk yaptığı saptandı. Askeri mahkemede yargılanan baba ‘Vatana ihanet’ suçundan 15 yıl hapse mahkûm edildi. Ancak 1989 yılında bir fırsatını bulup Almanya’ya kaçtı. 15 yıl yurt dışında kaçak olarak yaşayan baba, 2004 yılında Almanya’da öldü. ”

5
2
yanıtYanıtla
tttmobilWeb@haberler.com:

Lan niye yorumlarimi yayinlamiyorsunuz

4
2
yanıtYanıtla
bilirkişi:

bu adam çok kibirli kendini beğenmiş ama kanal d gibi bir kanalda söylense en az 200 300 bin tl idi yandaş medya bu olsa gerek niye 30 bin

3
3
yanıtYanıtla
AngaralıMobil-IOS:

Murat hocaya laf yok lan yamuklar

2
4
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title