Haberler

Rize'de Pide Festival'inde 3 Bin Pide 3 Dakikada Tükendi

RİZE'nin pidesi ile ünlü Derepazarı İlçesi'nde bu yıl ilk kez 'Pide ve Turizm' Festivali düzenlendi.

RİZE'nin pidesi ile ünlü Derepazarı İlçesi'nde bu yıl ilk kez 'Pide ve Turizm' Festivali düzenlendi. Alanda kurulan fırında ustaların pişirdiği 3 bin pideler 3 dakikada tükendi.

Derepazarı İlçe Futbol sahasında düzenlenen festivale, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Derepazarı Kaymakamı Selçuk Köksal, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kemal Yardımcı ile yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Festival alanında ustaların kendilerine özgü hazırlıdakları çeşitli pideler fırınlarda pişirildi. Vatandaşlar da pide yapımını ilgiyle izledi. Pişirilen pideler masa üzerine servis edildi, Vali, milletvekili ve belediye başkanı ile protokol üyeleri pidelerin tadına baktı. Ardından pişirilen pideler festivale katılanlara dağıtıldı. Pide almak için vatandaşlar birbiriyle yarıştı. 3 bin pidenin 3 dakikada tüketildiği festivalde renkli görüntüler yaşandı. Davetliler, pidelerin oldukça lezzetli olduğunu belirtti.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Derepazarı pidesinin çok meşhur olduğunu belirterek ilçede bu işin lezzet geleneği haline dönüştüğünü söyledi. Karal, "Ben çok sık yiyemiyorum ama özellikle kilo durumu müsait olanlara tavsiye ederiz" dedi.

Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül'de pidesi ile ünlü ilçelerinin festivalle tanıtılmasını hedeflediklerini söyledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın konser verdiği festivalde yöre sanatçıları sahne aldı. Vatandaşlar kemençe eşliğinde uzun süre horon oynadı. Festival konserlerle sona erdi.

- Derepazarı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yakup Samangül Hasan Karal Derepazarı Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title