Haberler

Rektör, Öğretmenleri Ziyaret Etti

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Yavuz Coşkun, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenleri okulda ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Coşkun, Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi'ne yaptığı ziyarette öğretmenlerle bir süre sohbet eden Prof. Dr. Coşkun, öğretmenlerin gününü kutladı.

Rektör Coşkun, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade ederek, öğretmenler sadece öğretmenler gününde değil her zaman hatırlanmalıdır. Bu ülkenin en çok ihtiyacı olan şey eğitimdir ifadesinde bulundu.

Prof. Dr. Coşkun, "Cumhuriyetin kuruluşundan buyana biz ortalama toplumdaki eğitim yaşının 6-7 yıl olduğu bir toplumda yaşıyorsak, burada ciddi anlamda eğitimde sıkıntılarımız ve eksikliklerimiz var demektir. Bu nedenle eğitimcilerin görevi kutsaldır. Batıdaki toplumlara baktığınız zaman eğitmenin yeri çok yükseklerde. Çünkü gelişimin, toplumun ayakta tutulması ve geleceğin inşasının en önemli enstrümanı eğitmenler ve öğretmenler. Bundan belki 20 yıl önce 'Artık hiç bir şey olamıyorsan öğretmen ol' denilen bir kavramdan bugün çok şükür daha iyi bir noktaya gelinmiştir. Bugün öğretmenlerimizin daha değerli bir noktada olduğunu düşünüyorum. Bu olması gereken yerde mi? Hayır. Daha da yukarılara taşımamız gerek" diye konuştu.

Sosyal Bilimler Lisesinin ayrıca bir önemi olduğunu söyleyen Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, "Eğitici kimliğimin yanında aynı zamanda çocuk hekimi kimliğimde var. Küçük çocukların büyüme ve gelişmesini yakından takip ederiz. Büyüme fizik ölçüler içerisinde boyu, kilosu, baş çevresi, gögüs çevresi dediğimiz fiziki ölçüler içerisinde çocuğun büyümesini takip ederiz. Büyüme kadar önemli olan hadise ise gelişmedir. Toplumların gelişmesinde ise büyüme elbette önemli, ekonomi büyüme, kalkınma hızı, sanayideki üretim hızı kadar gelişme de bir o kadar önemlidir. Gelişmiş toplum olmanın şartı sadece ekonomik olarak bazı büyümelerle ifade edilemez. Gelişmiş toplumlarda eğitim yaşından, eğitimin durumundan, eğitimin kalitesinden kültürün ve sanatın üretilmesi ve tüketilmesinden bütün bu öğelere kadar hepsini içine alan bir gelişmişlik söz konusu olması gerekir" şeklinde konuştu.

Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mustafa Sertkaya, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'u okullarında görmekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Rektör Coşkun daha sonra okulda görev yapan öğretmenlere karanfil dağıtarak, öğrencilerle konferans salonunda bir araya geldi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title