Haberler

Ramazanda İşçilerin Gece Mesaisi

Güncelleme:

Eleşkirt'te belediye işçileri, ramazan ayı dolayısıyla mesailerine iftardan sonra başlayıp sabah erken saatlere kadar çalışıyor.

Eleşkirt ilçesinde belediye işçileri, ramazan ayı dolayısıyla mesailerine iftardan sonra başlayıp sabah erken saatlere kadar çalışıyor.

Eleşkirt Belediyesi, çalışanlarının sıcaktan etkilenmemesi ve ramazanda daha rahat çalışabilmesi amacıyla mesai saatlerini iftar saatinden sonraya aldı.

İftarlarını yaptıktan sonra iş yerlerine gelen işçiler, görev aldıkları bölgelerde yol yapım ve kaldırım yenileme çalışmalarına katılıyor.

Eleşkirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında işçilerinin gece saatlerinde çalıştıklarını söyledi.

Çelik, yaptıkları uygulamayla işçilerden daha fazla verim aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Belediyemize bağlı ekipler vardiyalı bir şekilde bazı noktalarda parke taşlarını sökme, yol yapım ve kaldırım yenileme çalışmalarında görev alıyor. Ramazan ayının temmuz sıcaklarına denk gelmesinden dolayı bütün işçilerimiz oruçlu oldukları için sıcakta çalışmakta zorlanıyor. Bu nedenle başlatığımız uygulamayla işçilerimiz gece iş başı yapıyor, sabaha kadar çalışıyor. Böylece hem ilçede belediye çalışmaları aksamamış oluyor hem de işçi kardeşlerimiz daha rahat çalışma imkanı buluyor."

İşçilerden Nihat Taşdemir ise belediyede 15 yıldır kepçe operatörü olarak çalıştığını, ramazanın bu yılda yaz aylarına denk gelmesinden dolayı çalışmakta zorlandıklarını söyledi.

İftardan hemen sonra iş başı yapmalarının çalışmalarına olumlu yansıdığını anlatan Taşdemir, "İftardan sonra başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar çalışıyoruz. Bu şekilde olmazsa gündüz çalışmamız imkansız. Hava çok sıcak ve su ihtiyacı duyuyoruz. O yüzden gece çalışmak bizim için daha avantajlı. Gündüz de uyuyup dinleniyoruz" diye konuştu. - Ağrı

Kaynak: AA / Güncel

Eleşkirt Belediyesi Mehmet Nuri Çelik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title