Haberler

Ramazan Öncesi Gıda İşletmeleri Denetlendi

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde Ramazan öncesi gıda işletmeleri denetlendi.

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde Ramazan öncesi gıda işletmeleri denetlendi.

Mersin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yürütülen 'Gıda kontrol ve denetim' hizmetlerinin İlçe tarım müdürlüklerine devredilmesinin ardından Mersin'in merkez Akdeniz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilk gıda denetimini yaptı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala başkanlığında gerçekleşen denetimlere Akdeniz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akbaş ve gıda mühendisleri de katıldı. Ekmek fırınları, gıda alışveriş merkezleri ve pastanelerin mercek altına alındığı denetimlerde, işletmelerde büyük bir sıkıntının olmadığı görülürken, işyerlerine teşekkür edildi. Sadece bir pastanenin üretim yerinde çalışanların eldivensiz olarak çalıştığını gören Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çiftepala, çalışanları ve işyeri sahibini uyararak, kesinlikle eldiven takmaları talimatını verdi.

Denetimler sonrasında bir açıklama yapan Müdür Çiftepala, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan 5996 sayılı yasaya göre gıda denetimlerini İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerine bıraktıklarını söyledi. Daha önce Mersin'de 11 denetim ekibi olduğunu ancak yeni yasa ile birlikte bu sayının 22'ye çıktığını kaydeden Çiftepala, "Bundan sonra Mersin'in gıda denetimini çok daha iyi, çok daha fazla yapacağız. İnsanlarımızın en iyi şekilde ve hijyenik şartlarda gıda almasını sağlayacağız. Gıda üreten insanlarımızın hangi şartlarda daha iyi şekilde gıda üreteceklerini bir taraftan da eğitmek için denetimlerimizi yapıyoruz. Bu konuda üretilen gıdaların insanlara en iyi şekilde sunulmasını sağlamak için çaba harcıyoruz. Şu anda ilk denetimimizi yaptık. Eksiklikleri tespit ettik ve gerekli uyarıları yaptık Bundan sonra da bu denetimler yapılarak yasal işlem yapılması gereken yerlere yasal işlemler yapılacak" dedi.

Asıl hedeflerinin ceza kesmek değil, eğitmek olduğunun altını çizen Çiftepala, sözlerine şöyle devam etti: "İşini en iyi yapanlara da teşekkürlerimizi sunarız. O insanlarımıza da biz teşekkür belgesi göndereceğiz. Herkes en iyi şekilde gıda üretimini ortaya koyduktan sonra biz her üreticimize gıdanın en iyi şekilde sunulduğundan dolayı teşekkür belgesi vermek istiyoruz. Eğitim bizim birinci derecede hedefimiz. Hedefimiz ceza vermek değildir ama kurallara uymayanlara da yasal işlem ve ceza uygulamak bizim görevimizdir. Bakanlığımızın denetimlerini de en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir Çiftepala Mehmet Akbaş Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title