Haberler

Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu Açıldı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen ve Muğla Belediyesi’ne devredilen 3 bin 43 kişilik Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu'nun açılışı yapıldı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen ve Muğla Belediyesi'ne devredilen 3 bin 43 kişilik Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu'nun açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan Muğla Vali Vekili Ahmet Ali Barış, kentin dünya uygarlık tarihinin çok önemli bir noktasında olduğunu söyledi. İnsanlığın binlerce yıldır devam eden sanatsal zenginliğinin birçok eserinin Muğla'da yer aldığını belirten Barış, kültürel zenginliklerin bu topraklarda yaşayanlar için çok önemli bir emanet olduğunu kaydetti.

CHP Parti Meclis Üyesi Ercan Karakaş da Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığını anımsatarak, "Bütün kentlerin Muğla gibi kültür kenti hedefini gütmesi gerekir. Çünkü hayatı güzelleştiren, dostlukları artıran, gençeirin yaratıcılığını ortaya koyan kültür ve sanattır. Muğla'nın kültür kenti sıfatıyla tarih ve külütürel mirasına sahip çıkıyor olması övgüye değer" dedi.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla'nın sevgi ve hoşgörü kenti imajını yaşatmaya devam edeceklerini kaydetti. Gürün, TOKİ tarafından yapılan ve Muğla Belediyesi'ne devredilen 3 bin 43 kişilik açık hava tiyatrosunun yapımında emeği geçen  Erdoğan Bayraktar'a teşekkür etti.

Muğla'nın en büyük iddiasının kültür kenti imajını yaşatmak olduğuna işaret eden Gürün, "Muğla tarihi arasta çarşısını ayağa kaldırmakla çok önemli bir kültürel yatırım yaptı. Eski çarşı tamamen yenilendi. Eskiden sadece perşembe günleri turist gelirdi şimdi her gün tarihi arastayı turistler ziyaret ediyor. Ama en önemlisi kendi halkımız burada çok güzel saatler geçiriyor. Biz bundan sonrada kültürel yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından tiyatronun açılışı, Vali Vekili Ahmet Ali Barış, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Parti Meclis Üyesi Ercan Karakaş, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Prof. Dr. Şadan Gökovalı tarafından yapıldı. Açılışta CHP Muğla Milletvekili ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Tolgar Çandar ile sanatçı Makbule Kaya konser verdi.

-Prof. Dr. Şadan Gökovalı-

Gökova'da 1939'da dünyaya gelen Gökovalı, TRT'de 15 yıl yapımcılık ve yöneticilik yaptı. Yılın gazetecisi, Türk Dil Kurumu Dil Ödülü sahibi Gökovalı, Knidos, Efes, Fethiye, Bergama'yı en iyi anlatan yazar seçildi. Çoğu araştırma ve Türkiye'nin önemli turizm merkezleri hakkında birçoğu farklı dillere çevrilmiş 30 kitabı var. Gökova'da bir caddeye, Akyaka beldesinde bir sokağa ismi verilen Gökovalı, Halikarnas Balıkçısı diye bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın manevi oğludur. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Muğla Belediyesi Osman Gürün Ali Barış Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title