Haberler

Polislerden Oluşan Perküsyon Grubu

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, dünyada ilk defa tamamı polis memurlarından oluşan bir perküsyon grubu kurdu.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, dünyada ilk defa tamamı polis memurlarından oluşan bir perküsyon grubu kurdu. Perküsyon grubuna katılan polisler hem işlerinden kaynaklanan stresi atıyor hem de hünerlerini sergiliyor.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Polis Teşkilatı'nın 186. kuruluş yıldönümü nedeniyle önemli bir projeye imza attı. Kocaeli İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik önderliğinde, dünyada ilk defa tamamı polis memurlarından oluşan ritim perküsyon grubu kuruldu. Farklı farklı şubelerden bir araya gelen polis memurları, çeşitli vurmalı çalgılarla haftanın belirli günlerinde bir araya gelerek grup halinde ritim çalışması yapıyor.

Gruptaki polisler çalışmalara başlamadan önce Perküsyon Eğitmeni Murat Bizel tarafından kendilerine gösterilen ısınma hareketlerini yapıyor. Isınma hareketlerinin ardından yavaş yavaş enstrümanlarını ellerine alan polisler, perküsyon hocalarının önderliğinde birbirinden farklı ritimlere hayat veriyor. Grupta bulunan bir polis memuru, perküsyon grubuna saksafon, klarnet ve yan flüt çalarak eşlik ediyor. Performanslarıyla profesyonel müzisyenleri aratmayan polisler, gözlerini bir an olsun kendilerine şeflik yapan hocalarının üzerinden ayırmıyor. Bu tarz ritim atölyelerinin yurt dışında suça sürüklenmiş ya da uyuşturucu bağımlısı insanların rehabilitasyonu için kullanıldığı biliniyor. Kocaeli Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün de beğeni toplayan bu uygulamayı ileriki günlerde aynı durumda olan insanların rehabilitasyonu için kullanmayı amaçladığı öğrenildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Perküsyon Grubu hakkında bilgi veren Perküsyon Eğitmeni Murat Bizel, şöyle konuştu: "Bu proje, Polis Haftası kapsamında Sayın Kocaeli İl Emniyet Müdürümüz Hulusi Çelik beyefendiye sunuldu. Kendisi böyle bir proje yapmamıza destek oldu, bu anlamda kendisine teşekkür ediyoruz." Farklı şubelerden memur arkadaşları toparlayıp böyle bir çalışmaya başladıklarını anlatan Bizel, şunları söyledi: "Perküsyon üzerine çalışmalar dünyada birçok farklı alanda kullanılıyor. Rehabilitasyon, günün stresini atmada deşarj anlamında kullanılıyor. Biz bu projeyle çok eğleniyoruz. Çünkü polislik çok stresli bir meslek grubu. Sadece polislerden oluşan bir vurmalı çalgılar orkestrası dünyada bir ilk. Ritim atölyeleri Fransa'da, Almanya'da, İngiltere'de birçok farklı alanlarda insanlara uygulandı ve çok başarılı oldu. Bu tip çalışmalar travma yaşamış çocuklarla, otizimlilerle, cezaevlerindeki hükümlülerle, uyuşturucu bağımlılarıyla yapılabiliyor." - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Çelik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title