Haberler

PKK Günü

PKK'nın 31 Yıl Önce Kuruluşunu İlan Ettiği Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne Önceki Gün Giden DTP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, DTP Binası Önünde Davul Zurna Eşliğinde Halay Çekti.

PKK’nın 31 yıl önce kuruluşunu ilan ettiği Diyarbakır’ın Lice İlçesi’ne önceki gün giden DTP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, DTP binası önünde davul zurna eşliğinde halay çekti.

DTP’liler daha sonra PKK’nın kurulduğu Fis Köyü’ndeki eve gitti. PKK’nın kurulduğu Zoğurlu ailesinin evine giden DTP’liler burada Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu evi gezdikten sonra bahçeye çam fidanı dikti. DTP’lilerin ayrılmasından sonra evde yapılan aramada Öcalan ile PKK’lılara ait fotoğraflar, örgütsel dokümanlar ve flamalara el konuldu.

Kürtçe marşlar

Hakkari’de ise Belediye Spor ile Yüksekova Üzümcü Spor arasında oynanan amatör küme maçında olaylar çıktı. Bir taraftarın saldırması sonucu hakem yaralanırken maç iptal edildi. Futbolcular sahaya çıkmayınca, tribünde bulunan Hakkari Belediye Sporlu yaklaşık 100 kadar taraftar sahaya indi. Yüksekova Üzümcü Spor ve hakemler aleyhine slogan atan grup PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atarak, Kürtçe marşlar söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title