Haberler

Örgü Bombardımanı Türkiye'de

Sprey boya yerine ipliklerin kullanılarak, binaların, köprülerin, ağaçların ve birçok materyalin örülerek giydirildiği bir sanat olan Yarn Bombing (Örgü Bombardımanı) Türkiye’de ilk defa Capitol AVM’de ziyaretçilerine tanıtıldı.

Açık alanları renklendirmek, şehri neşelendirmek amacıyla yapılan sokak sanatı Örgü bombardımanı, Capitol AVM’nin birçok noktasında ziyaretçilerinin karşısına çıktı. Sokak renklendirme sanatı olarak ortaya çıkan ‘Yarn Bombing’ ile süslenen materyaller renkli görüntüler oluşturdu. Ünlü stil danışmanı Alexander Kokoskeriya’nın sanat yönetmeni olduğu Capitol projesi için, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’ndan 100 kadın görev aldı ve yaklaşık 10 bin adet yumak kullanıldı.

Organizasyonda konuşan Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Sorumlusu Şule Alpaslan bu projenin çok sayıda kadına iş imkanı sağladığına değinerek, “Capitol alışveriş merkezi bu proje için vakfımızla kontak kurduğunda çok mutlu olduk. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen projenin amacı sokakları renklendirmek ve neşelendirmek. Böyle güzel bir organizasyonun içinde bulunduğumuz için çok mutluyuz bu tür projelerin daha fazla yapılmasını diliyorum” sözlerini ifade etti.

YARN BOMBİNG NEDİR ?

Bir sokak grafiti sanatı olarak 2004 yılında ortaya çıkan Yarn Bombing, sprey boya ya da tebeşir yerine iplikler kullanılarak ağaçları, bankları, köprüleri, araçları örgü ile giydirmektir. Henüz genç bir sanat dalı olan Yarn Bombing, 2004 yılında Hollanda’da meydana çıkmıştır. 2005 yılında ise Amerika’ya sıçrayarak tüm dünyaya yayılmıştır. Bugün dünyanın birçok yerinde Yarn Bombing sergileri düzenlenmektedir. Amacı açık alanları neşelendirmek olan Yarn Bombing, 2011 senesinden beri Uluslararası Yarn Bombing Günü olarak 11 Haziran’da kutlanmaktadır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title