Haberler

Okullar ve Müftülüklerde Organ Bağışı Anlatılacak

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Bediha Türkyılmaz, okullar ve müftülüklerle ortak çalışma yürüttüklerini bu sayede organ bağışı konusunda toplumun tüm kesimleri ile diyalog halinde olduklarını belirtti.

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Bediha Türkyılmaz, okullar ve müftülüklerle ortak çalışma yürüttüklerini bu sayede organ bağışı konusunda toplumun tüm kesimleri ile diyalog halinde olduklarını belirtti.

İhlas Haber Ajansı (İHA) İzmir Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, Türkiye'de organ bağışı konusunda istenilen duyarlılığa ulaşılamadığını belirterek özel ve kamu kurumlarıyla işbirliği doğrultusunda çeşitli projeleri hayata geçirerek çıtayı yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Organ bağışının önemini 7'den 70'e herkese aşılamak için özveri ile çalıştıklarını dile getiren Türkyılmaz; şöyle konuştu: "Eğitim kurumları ve müftülük söz konusu çalışmalarımızda diyalog halinde olduğumuz ve olacağımız kamu kurumları arasında yer alıyor. Örneğin okullarda çocukların konu hakkında bilgilendirilmesi ve sonrasında sahip oldukları bilgileri ebeveynlerine taşıması. ya da bir böbrek veya karaciğer bağışı yapan kişi, 'Ahirete böbreksiz mi karaciğersiz mi gideceğim?' tarzında düşüncelere kapılabiliyor. Bağışların dinen uygunluğuna yönelik karşın oluşan soru işaretlerini de müftülükler ile sağlanan iletişimlerle çürütmeyi planlıyoruz. Cuma namazları buna bir örnek olabilir. Namaz çıkışlarında olabilecek para bağış kutusu yerine prosedürlerine uygun

hazırlanan formlarla organ bağışında bulunmanın yöntemleri artırılabilir ve toplumsal farkındalık oluşturabiliriz"

İHA İzmir Bölge Müdürü Yusuf Kahraman da, hayat kurtaran bağışların duyarlılık oluşturması için medya desteğinin önemli olduğunu ve İHA ekibi olarak konunun üzerinde hassasiyetle durulduğuna dikkat çekti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İhlas Haber Ajansı Bediha Türkyılmaz Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title