Haberler

Öğretmenler Miting Yaptı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, Sözleşmeli Öğretmenlerin Kadro Hakkı İsteklerini Dile Getirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 'Türk Eğitim-Sen, sözleşmeli öğretmenlerimiz adına herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın kadro istemektedir" dedi.

Türk Eğitim-Sen, Abdi İpekçi Parkı'nda 'Haklarımız ve Geleceğimiz İçin Büyük Ankara Yürüyüşü ve Mitingi' düzenledi. Miting için çeşitli illerden otobüslerle Hipodrom Alanı'na gelen sendika üyeleri, buradan gruplar halinde, pankart ve dövizlerle çeşitli sloganlar atarak miting alanına yürüdü.

Yaklaşık iki saat süren yürüyüş sırasında Celal Bayar Bulvarı, Sıhhiye istikametinde trafiğe kapatıldı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, 'sözleşmeli öğretmenlere kadro sözü verdiğini' ifade eden Koncuk, 'Bakan Çubukçu'nun ya verdiği sözü tutması ya da görevden alınması gerektiğini' belirtti. Koncuk, şöyle konuştu: 'Türk Eğitim-Sen, sözleşmeli öğretmenlerimiz adına herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın kadro istemektedir.

Öğretmen odalarında öğretmenler bölük pörçük edilmiştir. Farklı istihdam, farklı hukuk normlarına tabi tutulan öğretmenlerin artık sevinci de üzüntüsü de aynı değildir. Bu ayıp, bu hükümetin ayıbıdır ve Sayın Başbakan kendisini ve partisini bir an önce bu ayıptan kurtarmak zorundadır.'

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da mücadelelerinin sonuç alıncaya kadar süreceğini söyledi.

Mitinge, bazı siyasi parti temsilcileri ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri de destek verdi.

Mitinge katılan bazı öğretmenler tepkilerini temsili 'kefen' ve 'mahkum kıyafetleri' giyerek gösterdi.

Miting, konser ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title