Haberler

Öğrencileri Zararlı Yayınlardan Koruma Projesi

Antalya'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti İşbirliğinde Öğrencileri Zararlı İnternet Siteleri ve Yayınlardan Korumak İçin Çalışma Başlatıldı.

Antalya'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde öğrencileri zararlı internet siteleri ve yayınlardan korumak için çalışma başlatıldı.

Yazılı ve görsel medya ile internetin eğitime faydalı materyal olarak kullanılması adını taşıyan projenin tanıtım toplantısı Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapıldı. Antalya Valiliği, Antalya Emniyet Müdürlüğü, Antalya Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Akşam Gazetesi, VTV ve ART televizyonunun destek verdiği proje ile çocukların zararlı sitelerden korunması amaçlanıyor.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni'nin de katıldığı basın toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, internette 600 bin civarında zararlı site olduğunu açıkladı. Nuri Gülay, bu sitelerden çocukları korumak için okullardaki bilgisayarların disiplin altına alındığını belirterek "Evlerde de alınması gereken tedbirler var" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, bu nedenle televizyon, bilgisayar, internet gibi iletişim ve medya araçlarının yarattığı zararlı etkilerden korunabilmek için bu projeyi hazırladıklarını belirterek "Bu projeyi tanıtmak için afiş ve kitapçık bastırdık. Okullarda öğretmenlerimiz velilere bu projeyi anlatacaklar. Bu proje ile ilgili 3 bin 500 kitapçık bastırdık. Bu el kitabında; medyanın tanıtımı, medya ile internetin çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri, medya ve internetin eğitimde olumlu yönde kullanılması gibi konular yer alıyor" dedi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni de bu sosyal sorumluluk projesinin içinde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Yeni, bundan sonra da sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam edeceklerini belirtti.

(SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title