Haberler

Öğencilerden Enerji Tasarrufu için Bir Proje

Güncelleme:

Cahit Nakıboğlu Koleji öğrencileri, Örnek bir projeye daha imza attı.

Özel Cahit Nakıboğlu Koleji öğrencileri, örnek bir projeye daha imza atarak, enerji kaynaklarının bilinçli kullanılması gerektiğine dikkat çekti ve hazırladıkları afişleri beş yüzden fazla aileye dağıtarak, "Enerji tasarrufunda bizde varız" dedi.

Öğretmenlerinin desteğiyle daima proje üreten ve projeleriyle örnek olan Cahit Nakıboğlu öğrencileri, sınırlı olan enerji kaynaklarını etkin kullanmak amacı ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek için, hazırladıkları afişleri apartmandaki komşularına dağıttı.

Öğrenciler hazırladıkları afişlerde, damlayan bir musluğun 7 günde bir kova su haline dönüştüğüne, kapaksız tencerede yemek pişirmenin 3 kat daha fazla enerji tükettiğine, kirli ve tozlu lambaların ise yüzde 25 daha fazla enerji tükettiğine dikkat çekti.

KÖMÜŞÇÜ: "ENERJİ TASARRUFU, GELECEK NESİLLER İÇİN ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR"

Öğrencilerinin bu projesinin büyük destek gördüğüne vurgu yapan Okul Müdürü Alparslan Kömüşçü, enerji tasarrufunun gelecek nesiller için, önem arz ettiğinin altını çizerek, şunları söyledi. "Toplumsal projelerden biri olan enerji tasarrufu bilincini, yaşam tarzı haline getirmeli ve daha iyi bir gelecek için, enerji kaynaklarımızı bilinçli ve kontrollü kullanmalıyız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cahit Nakıboğlu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title