Haberler

Ödemiş'te 'Engelsiz Kahve' Açıldı

Güncelleme:

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde belediye tarafından yaptırılan 'Engelsiz kahve' açıldı.

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde belediye tarafından yaptırılan 'Engelsiz kahve' açıldı.

Kahvede her şey tüm engelli grupları dikkat alınarak hazırlandı. Görme engelliler için özel sesli bilgisayar, kabartmalı baskılı ve sesli- ışıklı garson çağrı sistemleri, özel tuvalet ve LCD televizyon bulunan kahvenin bahçesine engelliler için oyun parkı kuruldu. Saracoğlu Stadı'na açılan bir kapıyla engellerin maç ve törenleri izleyebileceği özel bir bölüm yapıldı. Kahvenin ön tarafında ise sevgi yolu oluşturuldu. Belediye tarafından ilçede tespit edilecek engellilere birer 'engelsiz kart' verilecek ve ücretsiz çay ve kahve içmeleri sağlanacak. Kahvede çalışan personel de engelli vatandaşlardan seçildi. Kahvenin açılış törenine Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, Garnizon Komutanı Yarbay Fuat Alakoç, Belediye Başkanı CHP'li Bekir Keskin, CHP İzmir 2'nci Bölge 5'inci sıra milletvekili adayı Aytun Çıray katıldı.

10 yıl aradan sonra kurulan Ödemiş Belediye Bandosu'nun çaldığı harmandalıda hünerlerini sergileyen Belediye Başkanı Keskin, büyük alkış aldı. Keskin yaptığı konuşmada, Engelsiz Kahve'nin Ödemiş'te yaşam standardının yükselmesinin bir göstergesi olduğunu söyledi. İlçede yüzde 10 bedensel ve zihinsel engelli vatandaş bulunduğunu kaydeden Keskin, "Onların da şehir yaşamına katılması, tüm hizmetlerden eşit olarak yararlanması için bu bir adımdır. Kaldırımların düzenlenmesi bundan sonraki adım" dedi. Özel Eğitim Formatörü ve Proje yapımcısı Pınar Dirim de Engelsiz Kahve'nin tüm çalışanlarının engellilerden seçildiğini belirtti. Dirim, "İlk amacımız, buraya gelen herhangi bir engelsiz vatandaşın engellilerin farkına varması. Yani farkındalık ve duyarlılık yaratmak. Diğer bir amaç ise engelli olduklarını kabul etmeye yanaşmayan vatandaşların burada kendileri gibi olanları görmesi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılanlar ve engelliler, kahvede yapılanları inceledi. - İzmir / Ödemis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title