Haberler

Nevşehir - Chp, Mhp Ve Dp'li 5 Belediye Başkanından Referandumda 'Evet'

Nevşehir'de 2 Dp, 2 MHP ile 1 CHP'li Belediye Başkanı ve 1 MHP'li İl Genel Meclis Üyesi, 12 Eylül'de Yapılacak Referandumda 'evet' Oyu Kullanacaklarını Açıkladı.

Nevşehir'de 2 DP, 2 MHP ile 1 CHP'li Belediye Başkanı ve 1 MHP'li İl Genel Meclis üyesi, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Mahalli İdareler Derneği Nevşehir Şubesi'nde toplanan Hacıbektaş İlçesi'nin Kızılağıl Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Güven, Gülşehir İlçesi'ne bağlı Ovaören Beldesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Şadi Dalgıç ve Avanos İlçesine bağlı Göynük Beldesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Recep Özbek, Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Kavak Beldesi'nin DP'li Belediye Başkanı Celal Yiğit ve Gülşehir İlçesinin Abuşağı Beldesi'nin DP'li Belediye Başkanı Savaş Apaydın ve MHP'li İl Genel Meclis üyesi Memduh Ünsal, partilerinin aldığı karara rağmen referandumda 'evet' diyeceklerini ve bunun siyasi karşılığı olursa da yerine getireceklerini kaydetti.

Belediye başkanları ve il genel meclis üyesi adına basın açıklamasını Abuşağı Belediye Başkanı Savaş Apaydın yaptı. Çeşitli siyasi fikir ve düşüncelerden olan belediye başkanı ve il genel meclisi üyeleri olarak toplanmalarının sebebinin referandum oylamasında takınacakları tavrı kamuoyu ile paylaşmak olduğunu belirten Apaydın "Bizler Anayasa değişikliğinin partiler üstü bir mesele olduğu kanaatine vardık. Memleket meselesi olarak değerlendirdik. Bu anayasa değişikliğinin ülkemizi, demokrasisi gelişmiş ülkeler düzeyine çıkartacağına, insan hak ve özgürlüklerini geliştireceğine ve yerel yönetimleri güçlendireceğine inandığımız için de Anayasa değişiklik paketine 'evet' deme kararı aldık" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title