Haberler

'Nevruz Huzur İçinde Geçsin'

Cumhurbaşkanı Gül Nevruz Bayramı'nı Kutlayarak, 'Bu Kutlamaların Huzur, Neşe İçerisinde Geçmesini Temenni Ediyorum' Dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tüm halkın Nevruz Bayramı'nı kutlayarak, ''Bu kutlamaların huzur, neşe içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Bugün nasıl güzel günlerin müjdesiyse Türkiye'de de karşılıklı saygının, sevginin, beraber çalışmanın, dayanışmanın ve çok daha güzel bir Türkiye'nin müjdesi olmasını temenni ediyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çevre ve Orman Bakanlığınca ''21 Mart Dünya Ormancılık Günü'' dolayısıyla Altınpark'ta düzenlenen törene katıldı.

Gül, törende yaptığı konuşmada yangınların, ormanlar için en büyük tehdit olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

'''1 hektar, 10 hektar, 100 hektar orman yandı' denince sanki memleketin 10 hektar, 100 hektar toprağı elden çıkmış gibi geliyor. Bunu böyle görmemiz gerekir. Sanki ülkemiz, vatan toprağı küçülmüş gibi görmemiz gerekir. Onun için yangınlara karşı azami dikkati ve mücadeleyi geliştirmemiz gerekiyor. Ama olanları da bir an önce süratli bir şekilde yerine koymamız gerekiyor.''

Cumhurbaşkanı Gül, ormancılık ve çevre konusuna verdiği değeri göstermek için bu törene katıldığını belirterek, yürütülen çalışmalarda başarılar diledi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Gül, tören alanındaki Nevruz ateşini de yaktı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title