Haberler

Necip Fazıl Kısakürek Söyleşisi İzmir'de Düzenlendi

Güncelleme:

Eğitim-Bir-Sen İzmir, 'Düşünce ve Gönül Dünyamızın Mimarları' söyleşilerinin 5'incisinde şair, yazar ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek'i ele aldı.


Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şubesi, 'Düşünce ve Gönül Dünyamızın Mimarları' söyleşilerinin 5'nicisini gerçekleştirdi. Konak Hisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesindeki söyleşiye konuşmacı olarak katılan yazar Ali Haydar Haksal, şair, yazar ve düşünür Necip Fazıl Kısakürek'i anlattı. Haksal, Necip Fazıl Kısakürek'in yazarlık serüveninden, fikir ve duygu bakımından beslendiği kaynaklardan, yetiştiği çevreden, aydınlara bakışından ve medeniyet tasavvurundan söz ederek dinleyenlere unutulmaz bir bilgi ziyafeti çekti. Geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu şube tarafından düzenli olarak her hafta yapılan söyleşilerde Mehmet Akif İnan, Nuri Pakdil, Sezai Karakoç, Rasim Özdenören ve son olarak Necip Fazıl Kısakürek ele alındı.

Bilir: Düşünceleri bize rehber oluyor

Söyleşinin selamlama konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkan Yardımcısı Yusuf Bilir, Kısakürek'in eserleri ve fikirleriyle insanlığa kılavuzluk yapan usta bir yazar olduğunu vurgulayarak, "Üstat Necip Fazıl Kısakürek'in düşünce serüveni, ortaya koyduğu fikirler ve eserler, bugün yaşadığımız sorunların çözülmesinde bizlere rehberlik ediyor. Fikirlerini yeniden tartışma gündemimize almalıyız. Gençlerimizi de bu usta yazarla daha fazla tanıştırmalıyız" dedi. Konuşmasının devamında Bilir, "Mayıs ayı başından bu yana düzenlediğimiz söyleşilerimizle hem gönül dünyamıza hem de fikir dünyamıza yön veren, aksiyon katan şahsiyetleri daha yakında tanıma fırsatı bulduk. Programlarımıza katılan değerli sendika üyelerimize, misafirlerimize ve halkımıza teşekkür ediyorum. Eğitim-Bir-Sen İzmir olarak düşünce ve gönül dünyamıza yön veren şahsiyetlerle bir arada olmaya önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Bir Sen Yusuf Bilir İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title