Haberler

NATO Buru Hattı Dıye Dogalgaz Hattını Delenlerden Bırı Yakalandı

Mustafa BAĞDİKEN- Ergün AYAZİZMİT(Kocaeli), (DHA)- Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde, İl Emniyet Müdürlüğü binasının yaklaşık 250 metre yakınında, petrol çalmak için NATO'nun boru hattını delmek isterken kente giden doğalgazın ana hat borusunu delen şahıs İGstanbul'da yakalandı.

Mustafa BAĞDİKEN- Ergün AYAZİZMİT(Kocaeli), (DHA)- Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde, İl Emniyet Müdürlüğü binasının yaklaşık 250 metre yakınında, petrol çalmak için NATO'nun boru hattını delmek isterken kente giden doğalgazın ana hat borusunu delen şahıs İGstanbul'da yakalandı. Bu kişiyle birlikte soruşturma nedeniyle adları açıklanmayan bazı kişilerin deposu sahte kimlikle kontrat yapıp kiraladıkları, asıl amaçlarının da NATO boru hattına girip burada kuracakları düzenekle buradan sürekli akaryakıt çalmak olduğu anlaşıldı.

Dün saat saat 13.00 sıralarında, Derince İlçesi sınırları içindeki Kocaeli Emniyet Müdürlüğü yakınındaki araziden, çevreye gaz kokusu yayılmaya başlamış, tehlikenin büyümesi nedeniyle kenti içinden geçen D-100 Karayolu'nun 2 yönü de yaklaşık 2 saat ulaşıma kapatılmıştı. İzmit Gaz A.Ş. ((İzgaz) yetkilileri de ana vanaları kapatarak gaz akışını durdurdu.

Kocaeli'nde herkese korkulu anlar yaşatan ve büyük bir tazyikle çıkan doğalgazın, D-100 Karayolu'na paralel yan yol olan Eşref Bitlis Caddesi kenarında bulunan büyük bir boş deponun bulunduğu alandan geldiği belirlendi. İncelemeler sonucunda ölçüm yaparak yaklaşık 2 saat sonra depoya gaz maskeleriyle giren görevliler, deponun içinde zeminin kazma ile kazıldığını ve burada NATO'nun akaryakıt boru hattı ile yanyana olan doğalgaz boru hattına delik açıldığı, gazı da buradan büyük bir tazyikle çıktığını belirlediler.

Borulardaki tüm gazın çıkışından sonra yapılan incelemede, deliği bilinçli olarak ustaca açılığı anlaşıldı. İzgaz ekipleri, borulardaki gazın tamamen bitmesinin ardından boruyu onardı.

NATO AKARYAKIT HATTI DİYE DELMİŞLER

Kocaeli Empiyen Müdürü Yusuf Çalkavur'dan alınan bilgiye göre, yapılan araştırmalar sonunda bu depoyu adı açıklanmayan bir kişinin sahte kimlik kullanarak kiraladığı belirlendi. Bir süredir bu depoda bulunduğu belirlenen ve kazı işini gerçekleştirdiği anlaşılan, ancak soruşturma devam ettiği için adı açıklanmayan bir kişi de ekiplerin takibi sonucu bu sabah İstanbul'da yakalandı. Doğalgaz borusunu delen kişinin, NATO Boru Hattının buradan geçtiğini bildiklerini, ancak yanlmışlıkla doğalgaz boru hattını delince korkup kaçtıklarını söylediği öğrenildi. Polis, boru hattını delip kiraladıkları depoda kuracakları sistem ile sürekli olarak akaryakıt çalmayı hedefledikleri anlaşılan şebekeyle ilgili olarak isimlerini belirlediği bazı krişileri de arıyor.

İzmit Gaz A.Ş. yetkilileri ise dün gece geç saatlere kadar süren çalışma sonunda hattın tamamen onarıldığını belirtirken, bölgede bulunan doğalgaz abonelerine başka hatlardan gaz verildiğini bildirdi. Yetkililer, delinen hattan ne kadar gaz çıkışı olduğunun henüz hesaplanmadıoğını da belirttiler.

-Kazı yapılan hattın bulunduğu alan

-Görevlilerin çalışmaları

-Bina detayları

Kamera Orhan Uzun

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title