Haberler

Müftüden Cemaate Türkü Sürprizi

Güncelleme:

Bayram vaazını tamamlayan Tekirdağ Müftüsü, cemaate dönerek, "Şimdi size türkü söyleyeyim mi?" diye sordu.

Bayram vaazında bayramlaşma kültürünün türkülerde işlendiğini belirten Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, cemaate dönerek, "Şimdi size bir Türkü söyleyeyim mi?" diye sordu.

Müftü Gürlen, cemaattin "Söyle" demesi üzerine Karahisar Kalesi isimli türküyü okudu.

TEKİRDAĞ MÜFTÜSÜ'NDEN CEMAATE SÜRPRİZ

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Eski Cami'de bayram namazı vaazı verdi. Müftü Gürlen, vaazında bayram ve bayramlaşmanın ülke kültüründeki yerine vurgu yaptı. Bayramlaşmaların Türk kültüründe ayrı bir yeri olduğunu aktaran Gürlen, Tekirdağlıları Valilik önünde bayramlaşmaya davet etti.

Bayramlaşma kültürünün türkülere de yansıdığını söyleyen Gürlen, "Bayramlaşma kültürü türkülerimize de yansımış. Türkülerde bizim.

Şimdi size bir türkü söyleyeyim mi?" dedi. Cemaatten "Söyle hocam" karşılığını alan Müftü Gürlen, "Türküler de bizim. Tamam söyleyeyim o zaman." diyerek Karahisar Kalesi isimli türküsünün 'Yayladan gel allı gelin yayladan, Kesme ümidini kadir Mevla'dan, kadir Mevla'dan, Ver elini karlı dağlar aşalım, Bayramlaşalım' dizelerini okudu.

Türkünün dizelerini okuyan müftü Gürlen, yine cemaate dönerek "Oldu mu, beğendiniz mi" diye sordu.

TEKİRDAĞ'DA BAYRAM YARDIMLARI

Tekirdağ Valiliği Kurban Bayramı nedeniyle ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu.toplam 1452 kişiye 102.550,00 TL yardım yapıldığı bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gönderilen ödenekten başta şehit aileleri ve gaziler, 55 yaş ve üzerindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile çocuklar olmak üzere toplam 1452 kişiye 102.550,00 TL yardım yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, yapılan yardımların Vakıflar Bankası Tekirdağ Şubesi'nce vatandaşların hesaplarına aktarıldığı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Gürlen Tekirdağ Müftü Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

title