Haberler

Müftü Sarıkaya: "Oturarak namaz kılabilen birinin, sandalyede namaz kılması sahi değildir"

Güncelleme:

Camilerdeki sabit oturma yerlerini kaldırmaya başladıklarını belirten Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya,oturarak namaz kılabilen birinin, sandalyede oturup namaz kılmasının sahi olmadığını söyledi.

Camilerdeki sabit oturma yerlerini kaldırmaya başladıklarını belirten Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya,oturarak namaz kılabilen birinin, sandalyede oturup namaz kılmasının sahi olmadığını söyledi.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, camilerde bulunan sabit oturmaya yerlerinin kaldırılmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Camilerde sabit sıra, masa, tabure, oturak bunların hiçbiri kalmayacağını belirten İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, "Genelge geldikten sonra din görevlilerine talimatımız oldu. Vatandaşla ikili diyalog girmeden cami cemaati ile cami adabına uymayan bir takım sözlere fırsat vermeden hep birlikte bu yanlışa dur diyelim. Yaşlı veya hasta olanlar oturarak namaz kılmalılar,bağdaş kurabilir, ayaklarını kıbleye doğru uzatabilir, ayaklarını yan kalçasının üzerine oturabilir. Ayakta duracak halde iken oturarak namaz kılanların namazı sahi değildir. Oturarak namaz kılabilen bir kimsenin sandalyede oturup namaz kılması sahi değildir. Bunları biz kitaplardan bakarak söylüyoruz. Camilerimize dokunulmasaydı gerçekten cami siluetini tamamen kayıp edecekti"dedi.

Sabit oturma yerlerinin karşılıklı cemaatle konuşularak yerine ve mahallesine göre alıştırarak kaldıracaklarını aktaran Sarıkaya," Caminin adabına ve ahlakına aykırı şeylere yer vermeyerek usulüne uygun bir şekilde kaldıracağız. 16 Aralık itibari ile biz bu uygulamayı sabit oturma yerlerin kaldırılmasını başlattık. Halkımızı bilinçlendirerek bu konuyu çözeceğiz"ifadelerini kullandı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Sarıkaya Sarıkaya Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title