Haberler

Milli Eğitim Şurası Genel Kurul Görüşmelerine Başlandı (3)

Her İLİN KENDİ DERSİ OLACAK 'Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri' ana başlığı altındaki Genel Kurul'da kabul edilen öneriler arasında İmam Hatip liselerinde seçmeli Farsça dersi konulması ile 'Kutlu Doğum Haftası', 'Muharrem Ayı' ve 'Aşure Günü'nün belirli gün ve haftalar kapsamına alınması da bulunuyor.

Her İLİN KENDİ DERSİ OLACAK

'Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri' ana başlığı altındaki Genel Kurul'da kabul edilen öneriler arasında İmam Hatip liselerinde seçmeli Farsça dersi konulması ile 'Kutlu Doğum Haftası', 'Muharrem Ayı' ve 'Aşure Günü'nün belirli gün ve haftalar kapsamına alınması da bulunuyor. Yine liselerde haftada 1 saat olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin de 2 saatte çıkartılması kararlaştırıldı. İlkokulda 'Serbest Etkinlikler' dersinin 1 saatinin 'İstanbul Dersi' gibi her ilin kendini anlatacağı şekilde verilmesi kararlaştırıldı. Böylece her ilde, o ilin anlatılacağı bir ders saati olacak. 'Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri' konulu Genel Kurul toplantısı sona erdi.

EĞİTİM- SEN'DEN TEPKİ

Eğitim Sen eğitim uzmanı Dr. Erkan Aydoğanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü'nün her iki konuda da yumuşatılması yönünde verdiği önergelere rağmen kabul edilen ilkokulların ilk üç sınıfında din dersi zorunluluğu getirilmesiyle ve turizm meslek liselerinde alkollü içki ve kokteyl hazırlanması dersinin kaldırılmasına tepki gösterdi.

Komisyonda ilkokul 1, 2 ve 3'üncü sınıf öğrencilerine zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi verilmesinin kararlaştırıldığını belirten Dr. Erkan Aydoğanoğlu, şöyle dedi:

"Biz bu konuda, çocukların somut düşünme aşamasının 10'uncu yaşlarda tamamlandığı ve bu nedenle zorunlu din dersi önerisinin tamamen çekilmesi gerektiğini önerdik. AİHM kararına uyularak tüm zorunlu din derslerinin kaldırılmasını, devletin bütün inançlara karşı tarafsız olması gerektiğini, yıllardır Türkiye'de sünni ve hanefi mezhebi inançları doğrultusunda din dersleri verildiğini ve bunun doğru olmadığını, pedagojiye aykırı olduğunu belirttik. Ama önerimiz kabul edilmedi."

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü'nün de yumuşatıcı bir öneri verdiğini anlatan Aydoğanoğlu, "Dedi ki 'ilkokul 1'inci sınıfta olmasın 2 ve 3'üncü sınıflarda olsun' şeklinde. Bakan da bu doğrultuda böyle olması gerektiği, olabileceğini anlatmaya çalıştı ama yine de reddettiler. Salon şuan dinle alakalı ne gelse onaylıyor" diye konuştu.

Alkollü içecek hazırlanmasıyla ilgili dersin kaldırılmasına ilişkin de zaten o okullarda şu anda renkli sularla bu derslerin yapıldığını kaydeden Aydoğanoğlu, "Salonun öyle bir havası varki bazı konularda Eğitim Bir Sen'le Milil Eğitim bakanı çatışıyor gibi gösterilmeye çalışılıyor ama genele bakıldığında ikisinin de istediği gibi düzenlemeler çıkıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erkan Aydoğanoğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title