Haberler

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, OSB'lerde okullaşmayı ve çocukların sektöre destek vermesini sağlayacak yeni politikaları hayata geçirecek

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Afyonkarahisar'da yaptığı ziyarette, OSB'ler içerisinde okullaşmayı ve sektör içerisinde çocukların nitelikli iş gücü olarak sektöre destek vermesini sağlayacak bir dizi yeni politikayı hayata geçireceklerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Osb'ler içerisinde okullaşmayı ve sektör içerisinde çocukların nitelikli iş gücü olarak sektöre destek vermesini sağlayacak bir dizi yeni politikayı hayata geçireceklerini söyledi.

Şamlıoğlu, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'nı ziyaret etti.

Valilik Şeref defterini imzalayan Şamlıoğlu, bir süre Yiğitbaşı'yla makamında görüştü.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Şamlıoğlu, Afyonkarahisar'da eğitim yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya gelerek, bakanlığın yeni politika düzenleme önerileriyle yaklaşımlarını paylaştıklarını kaydetti.

Sektör içi ve sektöre entegre tarzında yeni modeller hayata geçirmek istedikleri uygulamalarla, Afyonkarahisar'daki mesleki eğitimin daha etkili hale getirileceğini dile getiren Şamlıoğlu, "Afyonkarahisar, yüzde 43 öğrenci oranıyla mesleki eğitimde çok mesafe katetti. Özellikle son zamanlarda mesleki eğitimin büyümüş olması, eğitim niteliğinin hem sınavlarda hem de diğer sosyal faaliyetlerde etkili hale gelmiş olması bakanlık olarak bizleri memnun ediyor." diye konuştu.

"Yeni uygulamaları hayata geçirmek istiyoruz"

Şamlıoğlu, sanayi bölgeleri içerisinde bağımsız mesleki eğitim merkezlerinin açılmasını teşvik ettiklerini vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yakın çalışmalar neticesinde, Osb'ler içerisinde okullaşmayı ve sektör içerisinde çocukların nitelikli iş gücü olarak sektöre destek vermesini sağlayacak bir dizi yeni politikayı hayata geçireceklerini bildiren Şamlıoğlu, şunları kaydetti:

"Bölge okulu modelimiz ve aynı zamanda sektör içi, sektöre entegre gibi farklı modellerimiz var. Bölge okulu modelimizle de örneğin Afyonkarahisar'daki OSB içerisinde veya çevrede uygun olan okul ile farklı illerde okuyan çocuklarımızın belki tecrübe paylaşımı noktasında bir araya geleceği yeni uygulamaları hayata geçirmek istiyoruz. Sektör içi ve sektöre entegre okul modellerimizle belirli yeterlilikleri yakalamış olan işletmelerimiz içerisinde okul açarak iş gücü açısından sanayicimize destek olacağız. Çocuklarımızın nitelikli eğitim ve istihdamı noktasında yeni uygulamaların hayata geçirilmesi için gerekli düzenlemeleri yaptık. İnşallah birkaç hafta içerisinde de buna ilişkin mevzuat düzenlemelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız."

Vali Yiğitbaşı da Afyonkarahisar'ın mesleki eğitim noktasında önemli bir noktada olmasının kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

Şamlıoğlu, daha sonra Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) Mesleki Eğitim Sektör Toplantısı'na katıldı.

Program, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser'in konuşması ve sunumların ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Şamlıoğlu Dizi OSB Eğitim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title