Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, AK Parti politikalarını savunanların "MHP'nin geleneksel milliyetçilik anlayışını" CHP'nin ulusalcılığıyla bağdaştırmaya çalıştığını öne sürdü.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, AK Parti politikalarını savunanların "MHP'nin geleneksel milliyetçilik anlayışını" CHP'nin ulusalcılığıyla bağdaştırmaya çalıştığını öne sürdü.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, çözüm sürecinin "iktidarı körü körüne desteklemeye hazır" çıkar grupları oluşturduğunu iddia etti.

AK Parti politikalarını savunanların "MHP'nin geleneksel milliyetçilik anlayışını" CHP'nin ulusalcılığıyla bağdaştırmaya çalıştığını öne sürerek, şunları kaydetti:

"İki muhalefet partisi tek hedef haline getirilmeye, aynı çizgide gösterilmeye çalışılmaktadır. Bu siyasi cinliğin arkasında MHP'nin tabanını oluşturan muhafazakar kitleleri tesir altında bırakma ve onları AKP'ye yönlendirme gayreti ve hesapları vardır. Sözde 'akil' yazarlar ve diğer yandaş kalemşörler, AKP yönetiminden aldıkları talimatı yerine getirmektedir. Uzun zamandan beri AKP kurmayları tarafından sürdürülen algı yönetimi ve psikolojik harekat planlarının bir parçası olan bu gayretler, beyhudedir."

Yalçın, MHP'nin siyasi irade konusundaki titizliğinin de eleştirildiğini savunduğu açıklamasında, AK Parti'yi baskıcı uygulamalar yapmakla ve ifrattan tefrite gitmekle suçladı. MHP'nin kastettiği siyasi iradeyi, devletin demir yumruğunu göstermesi ve suçluyla masumu birbirinden ayırması olarak tanımlayan Yalçın, devletin teröristlere hadlerini bildirmesi ve baskısı altındaki toplum kesimlerini de kucaklaması gerektiğini belirtti.

Ülkede meydana gelebilecek olayların sorumlusu olarak MHP'nin görülmesinin

'hastalıklı bir kafa yapısı'nın ürünü olacağını ileri süren Yalçın, şöyle devam etti:

"Böyle giderse, yandaş ve yancı yazarlar, 'PKK militanları çekilirken burunları bile kanarsa sorumlusu MHP ve Ülkücüler olacaktır' diye abuk bir iddia da ortaya atacaktır. Bu sözde demokrat köşe yazarları, MHP'nin şiddeti teşvik ettiği iddiasıyla Sayın Başbakanı her gün tahrik etmekte, partimizi hedef göstermektedir. Terör eylemi meşru; siyasi söylem, şiddete teşvik olarak yansıtılmaktadır. Nitekim Başbakan Erdoğan bu izansız tahriklerin etkisinde kalmış ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli hakkında Adalet Bakanlığınca fezleke hazırlanarak meclise gönderilmiştir."

Yalçın, gelişmelerin Türkiye Cumhuriyeti ve milletin bekası açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu, ülkenin federasyona ve bölünmeye götürüldüğünü iddia ettiği açıklamasında, "Bu bir ihanet sürecidir ve böyle gitmeyecektir. MHP bu gidişe asla razı olmayacak, diktacı iktidarın ve akıl hocalarının baskılarına asla boyun eğmeyecektir. Bütün MHP milletvekilleri için fezleke çıkarsalar, hepimizin dokunulmazlığını kaldırsalar; MHP'nin tutarlı, ilkeli ve sorumlu politikası değişmeyecektir. Türk demokrasisinin yaşaması için meşru zeminde verdiğimiz siyasi mücadele, eskisinden daha kararlı bir şekilde sürecektir. Köşe yazarlığını jurnalcilik, TBMM'yi engizisyon mahkemesi zannedenler, milli iradenin tokadını yiyeceklerdir" ifadesini kullandı. - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Edip Semih Yalçın Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title