Haberler

MHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Posterine Suç Duyurusu

Güncelleme:

MHP Tokat İl Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterinin AK Parti Tokat İl Binası'nda asılı olmasının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterinin AK Parti Tokat İl Binası'nda asılı olmasının Siyasi Partiler Kanunu'na göre hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

"PARTİLİ CUMHURBAŞKANI İDDİALARINI GÜÇLENDİRİYOR"

Tokat Adliyesi'nde İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na suç duyurusunda bulunan MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın posterinin AK Parti il ve ilçe binalarında kullanılmakta olduğunu söyleyen Demirkol, İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na verdiği suç duyurusunda şu ifadelere yer verdi:

"Bu tutum ve davranışlar 12. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın partili Cumhurbaşkanı olduğuna ilişkin iddiaları güçlendirmekte, tarafsızlığı Anayasa ile belirlenmiş olan Cumhurbaşkanlığı makamına da açıkça saygısızlık teşkil etmektedir. Ayrıca bu durum Siyasi Partiler Kanunu kapsamında hukuka aykırıdır. Bu nedenle Adalet ve Kalkınma Partisi Tokat İl Başkanlığı'na gerekli yasal uyarıların yapılarak, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait görsel ve afişlerin kaldırılmasının ihtar edilmesini, gerek görülmesi halinde kolluk kuvvetlerine gerekli yasal uyarının tarafınızca yapılarak kolluk kuvvetleri aracılığıyla il ve ilçe binalarında yer alan bu görsellerin kaldırılmasının sağlanmasını talep etmekteyiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Recep Tayyip Erdoğan Fatih Demirkol Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500

Yorumlar (10)

ÖMER61:

Adam doğru demiş haklı Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı o koltuğa oturdğnda Akp ile ilgili herşeyi silmelisin

29
2
yanıtYanıtla
Adalet nerede:

helal olsun böyle ufak ama anlamlı itirazlar da bulunun canımızı yiyin yani biz zaten tarafsız bir cumhurbaşkanı olmadığını biliyorduk taraflı yanı ak partiden yana aşikar bir şekilde belli bu hükümet bu muhalefet Ülke de ümitsizliğe yol açıyor artık . . .

15
4
yanıtYanıtla
TcMobil-ANDROID:

adam hakli ama kime sikayet edeceksin hukukta akp mahkemede akp

11
8
yanıtYanıtla
GOKHAN:

H. BEYLERBEYİ Senin Oy verdiğin partinin Ülkeye ne yararı var? Çivi cakıyorlarda kimin parasından bizim paramızla. Ülkede huzur bırakmadılar be cıkmışsn halen Mhpye laf ediyorsun Adam cok doğru demiş.

5
9
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Ulan sayın cumhurumuzun resmine bile tahammülleri yok adamların beeee, Pekiiii size kim nasıl tahammül etsin, Malum a Şeytanda kendini beğenmezse çatlarmış.

3
2
yanıtYanıtla
OSMANLIYIZ:

MHP 2 LAFTA İSRAİLE YAP İŞİN GÜCÜN DEVLETE LAF ETMEK

3
1
yanıtYanıtla
BİZ ALPERENİZ VATAN İÇİN CANVERENİZ:

MHP ÇEKİL ORTAMI BBP YE ALPERENLERE BIRAK ARTIK

3
0
yanıtYanıtla
MUHSİN BAŞKAN SENİ ÖZLÜYORUZ:

BEN TEK MİLLİYETÇİ TANIRIM ODA MUHSİN YAZICIOĞLU

2
0
yanıtYanıtla
tarafsızlık:

Tebrik ederim, MHP İl başkanını Cumhur Başkanı dediğin tarafsız olmalı ne işi var Cumhur Başkanının resmi parti binasında seçim olalı ne kadar zaman oldu Durum tarafsızlık ilkesine aykırıdır

1
0
yanıtYanıtla
skandalMobil-ANDROID:

h.beylerbeyi geçmiş i iyi araştır. helede aponun asılması nın. ...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title