Haberler

Bu kadarına da pes! Mezarlığın yakıldığını gören mahalle sakinleri hayrete düştü

Güncelleme:

Erzurum'da bir ilçe mezarlığına ziyarete giden vatandaşlar, mezarlığın büyük bir bölümünün yakıldığını görünce şok geçirdi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakılan mezarlığı gören mahalle sakinleri, suçluların bir an önce yakalanmasını istiyor.

Erzurum'un merkez Aziziye ilçesindeki Ilıca Mezarlığı'nın bir bölümü, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakıldı. Yangında alandaki mezarlar zarar gördü. Kaybettikleri yakınlarının mezarlarını ziyaret için gelenler gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü.

"YAKAN KİŞİLERİ ALLAH'A HAVALE ETTİM"

Yakınlarının mezarlarını ziyarete gelen Hamdullah Sekmen (66) zarar gören mezarları görünce çok üzüldüğünü söyledi. Önceki yıllarda yine mezarlıkta yangın çıktığını vurgulayan Sekmen, "Burada babam, annem, kızım ve oğlumun mezarı var. 10 gün önce geldiğimde buraların yakıldığını gördüm. Büyük bölümü yanmış. Ağaçlar yanmış altındaki canlılar da yok edilmiş. Yakan kişileri Allah'a havale ettim. Bunu yakanın da annesi, babası, dedesi, ninesi vardır. Ne amaçla yakmışlar bilmiyoruz. Bazı alanları yakmış, diğer bölgelere dokunmamışlar. Söylenecek söz bulamıyorum. Mezarlıkta güvenlik ve bakım yok. Herkes mezarlıkta bir pay çıkarıp etrafını kapatmış. Babasının yeri değil, para da vermemiş. Belediyeden talebim bu sorunun da önüne geçsin. 'Burası benim yerim' diyen getirip, demir dikip gidiyor. Burayı parsellemenin manası ne?" diye konuştu.

Bu kadarına da pes! Mezarlığın yakıldığını gören mahalle sakinleri hayrete düştü

"ÖLMÜŞLERE SAYGILARI YOK"

Mezarlık demirlerini boyamak için geldiğini belirten Serkan Kızılkula (42) ise insanların ölüye dahi saygısının kalmadığını ifade etti. Toprak altındaki canlıların da yok edildiğini söyleyen Kızılkula, "Mezar altındakiler artık ölmüş hadi onlara saygıları yok, hayvanlara da değer vermiyorlar. Bu zamanda ne yazık ki dirileri canlı canlı yakmaya başlamışlar. Buradaki toprak altındakiler zaten ölmüş. Düşünen bir insan olsa bunları yapmaz. Görünce çok üzüldüm" dedi.

Bu kadarına da pes! Mezarlığın yakıldığını gören mahalle sakinleri hayrete düştü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziziye Ilıca Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (18)

OSMAN:

BENCE CAN KAYBI YASANMAMİSTIR

10
10
yanıtYanıtla
H:

Imara açacaklardır

yanıt1
yanıt3
kemal:

otlar çok büyüdüyse temizlik yapılmak i, stenmiş olşabilir

11
7
yanıtYanıtla
REALİST:

sorgu sual melekleri yakmıştır

2
16
yanıtYanıtla
blackdevil:

Realist arkadaş hadi inanmıyorsun anladık da ya varsa ne yapacaksın? Bence onu bir düşün derim.

yanıt0
yanıt0
nuri:

sigara atmıştır davarın birisi

13
0
yanıtYanıtla
KARAMANLI:

Bizim müslüman gardaşlarda sigara, içki ve kumar yok loo

yanıt0
yanıt0
meczup:

zincirli kuyu gibi bazı mezarlıklar bakımlı ama çoğu bakımsız sahipsiz insanları atıyorlar bir çukura üstüne toprak bir iki gidip geliniyor sonra o mevta orada unutuluyor mazarlar bakımsızlıktan yokoluyor söylenecek bir şey bulamıyorum doğanın kanunu bu ama en azından sağken kaybettiklerimizin mezarlarına sahip çıkalım ben yakınımın yanındaki sahipsiz mezarında bakımını yapıyorum benden sonra ne olur bilmiyorum umarım bizi geriden gelenler gittikten sonra unutmazlar

9
2
yanıtYanıtla
İspirlidadas:

ula dadaşlar, mezarlığınıza da mı sahip çikamıyorsunuz. Gurban olduklarım, memlekete sahip çıkın.

7
3
yanıtYanıtla
Korkusuz:

Erzurumda bu olayı yapanı taşlarlar bekliyoruz haberini

5
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title