Haberler

Meteoroloji uzmanından dikkat çeken uyarı: Sokağa çıkma yasağı 4 güne çıkarılsın

Güncelleme:

Pazartesi ve salı günü kar yağışının etkisini artırarak devam edeceğini belirten Meteoroloji Mühendisleri Odası Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle pazartesi-salı günü de bence koronavirüs karantinası yapılmalı" ifadelerini kullandı.

Günlerdir yapılan uyarılar sonrasında Türkiye geneline soğuk hava dalgası hakim oldu. Özellikle İstanbul'da hava sıcaklıkları birden düştü, pazar gününden itibaren ise ciddi bir kar yağışı bekleniyor.

VATANDAŞLAR UYARILDI

Kanada, Almanya ve Avrupa yağış modellemelerindeki verilerle kar kalınlığının 1 metreyi bulacağı yorumları yapılırken; Meteoroloji, AKOM ve İstanbul Valiliği vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yoğun yağışın kentte 1987 kışındaki manzaraya benzer bir tablo oluşturacağı da belirtiliyor. Meteoroloji'ye göre; İstanbul 6 gün boyunca kar yağışına teslim olacak. Aralıksız yağacak kar yağışı, şehri felç edecek.

Yazılı olarak yapılan uyarıda, şu ifadelere yer verildi:

"Marmara Bölgesinde yarın (12.02.2021 Cumartesi) akşam saatlerinden sonra başlayacak olan kar yağışının zamanla kuvvetli yer yer yoğun kar (kıyılarda 5 ila 15 santimetre, iç kesimlerde 15-20, yüksek kesimlerde 20-30 santimetre) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuzeydoğudan kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 kilometre-saat) ile birlikte kar yağışının zaman zaman tipi şeklinde olması beklenmektedir. Kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

EKİPLER HAZIR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yağış sonrası oluşabilecek olumsuzluklara müdahale etmek amacıyla 1351 araç-iş makinesi ve 7031 personelle alarm durumuna geçti.

Meteoroloji uzmanından dikkat çeken uyarı: Sokağa çıkma yasağı 4 güne çıkarılsınProf. Dr. Orhan Şen

"KISITLAMA UZATILMALI"

Konuyla ilgili Millet gazetesine açıklamalarda bulunan Meteoroloji Mühendisleri Odası Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Şen, pazar akşam saatlerinde yağacak karın pazartesi ve salı günü daha kuvvetli olacağını belirterek, şunları söyledi: "Çarşamba günü bizim üzerimizdeki sistemden kopuyor. Buna CUT-OFF diyoruz. Böyle olunca çarşambadan sonra sistemin beslenmesi duruyor. Yoğun kar yağışı İstanbul'un Ömerli, Darlık gibi yüksek yerlerinde daha fazla tutar. İstanbul'un içerisinde 5-10 santim olacaksa, bu yüksek yerlerde 1 metreyi bulabilir. O zaman bu kar yavaş yavaş eriyeceği için barajlara büyük etkisi olacaktır. Pazartesi-salı günü de bence koronavirüs karantinası yapılmalı."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500

Yorumlar (92)

Vatandaş:

Kaç aydır yağacak yağacak dediniz yağmadı milleti ne korkutuyorsunuz yağsa sorun yağmasa yine sorun yapıyorsunuz bırakın Allahın rahmeti yağsın 1 deyil 2 metre yağsın asıl yağmazsa felaket yağarsa rahmet olur bolluk bereketlik olur

47
1
yanıtYanıtla
selo başkan:

kimse açmısın tokmusun demiyor 4 gün çalışma ne yiyeceğiz

39
7
yanıtYanıtla
SİZ NEYİN KAFASINI YAŞIYORSUNUZ:

ne kısıtlaması ! sanki cumartesi ve pazar günleri sözde sokağa çıkma kısıtlaması varda, bu hafta pazartesi ve salı günleride kısıtlamaya dahil edilsin demişler , ya kardeşim millet hafta sonu dışarıda zaten cirit atıyor istediği gibi at koşturuyor, bunu diyenler mağarada mı yaşıyor ?

43
2
yanıtYanıtla
HAKLISIN:

KİMSE KARANTİNAYA UYMUYOR ÖYLE BİŞEY YOK HERKEZ DISARILARDA NE 4 GÜNÜNDEN BAHSEDİYORUSUNUZ

yanıt13
yanıt2
mehmet:

bence haftada 6 buçuk gün sokağa çıkma yasağı olmalı

39
5
yanıtYanıtla
laik dede:

bu işin içinde başka bir iş olduğunu ciddi ciddi düşünmeye başladım. Süper Marketler açık, gariban esnaf kapalı borç içinde. Adam kira ödemek için kredi çekiyor, kredisini ödeyemiyor. Millet batmış, sizin maaşlar nasıl olsa yatıyor. Devlet esnafın zararını karşılasın, eyvallah 2 sene bende sokağa çıkmam oturduğum yerden. Tuzunuz kuru nasıl olsa, ben eve tuz götüremiyorum ya

40
3
yanıtYanıtla
ne diyonuz be:

ya kardeşim yağacaksa yağar. yok şöyle olacak, yok böyle olacak, aman dikkat ta, buzlanmaya dikkat ta, bilmem ne de. öff ulan sıkmayın insanı bu kadar beee.

28
8
yanıtYanıtla
SEMA:

Sonra bir kaza olsa birinin canına bir şey olsa aman neden önlem alınmadı dersiniz. Sizin gibilere ne yapılsa boş

yanıt3
yanıt11
Gereksiz:

Teknoloji gelişti adamlar uyarıyor ama anlayana

yanıt3
yanıt10
...:

BU GEREKSİZLER YÜZÜNDEN YAĞMUR YAĞIP BARAJLAR DOLMUYOR . ONLARA GÖRE KAR YAĞIŞI BİLE FELAKET . NASIL BİR BEYİN YAPILARI VARSA ARTIK . BUNLARA GÖRE RUSYA VE KUZEY ÜLKELERİNDE YAŞAYANLAR HER GÜN FELAKETİ YAŞIYOR .

33
3
yanıtYanıtla
Tüm 92 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title