Haberler

Mersin'deki Orman Yangınında Mezarlık Büyük Zarar Gördü

Güncelleme:

Mersin'in Gülnar ilçesinde kızılçam ormanında çıkan yangında 250 hektar alan zarar gördü. Bölgede bulunan mezarlıkta da büyük hasar oluştu.

Mersin'in Gülnar ilçesinde inşaat çalışması devam eden Akkuyu Nükleer Santrali'nin yakınındaki kızılçam ormanında sabah saatlerinde çıkan ve hızla büyüyen yangın nedeniyle 200 kişinin yaşadığı Koçaşlı Mahallesi boşaltıldı. Bölgede bulunan manlen Tuğba Özay vatandaşlara yangına karşı birlikte mücadele etme çağrısı yaptı. Öte yandan bölgede bulunan mezarlık da zarar gördü. Yangın 12 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Sabah saat 08.00 sıralarında Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli ve Koçaşlı mahalleleri arasındaki ormanlık alanda, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

250 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Gülnar İlçesi'nde inşaat çalışması devam eden Akkuyu Nükleer Santrali'nin yakınındaki kızılçam ormanında sabah başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle ilerlemeye devam etmesi üzerine bölgeye takviye ekipler sevk edildi. 7 hava aracı, 40 arazöz, 20 su ikmal tankı, 4 dozer ve 200'ün üzerinde yangın söndürme personeliyle müdahale edilen yangın, bazı noktalarda kısmen kontrol altına alındı. Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de destek verdiği söndürme çalışmaları devam ederken, şu ana kadar 250 hektarlık alanın yangından zarar gördüğü bildirildi.

Alevlerin tehdit ettiği 200 nüfuslu Koçaşlı Mahallesi, güvenlik amacıyla boşaltıldı.

ÜNLÜ MANKEN TUĞBA ÖZAY'DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Yangın nedeniyle bölgede büyük panik yaşanırken olay yerinde bulunan ünlü manken Tuğba Özay jandarma aracından vatandaşlara seslendi. Özay vatandaşlara yolu kapatmamaları çağrısı yaparken "yangına karşı birlikte mücadele edelim" dedi. O anları gazeteci Burhan Akdağ cep telefonu ile saniye saniye görüntüledi.

MEZARLIK YANDI

İlçeye bağlı Kocaşlı ile Büyükeceli mahalleleri arasındaki bölümde çıkan yangında Kocaşlı Mahallesi'ndeki mezarlık da büyük zarar gördü.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Gülnar İlçesi Büyükeceli Tuğba Özay Güncel Haberler

500

Yorumlar (76)

aglayin lan kürtler:

sesinizi duyurmaya calissanizda siz bir hicsiniz. ve bir hic olarak kalacaksiniz.

3
36
yanıtYanıtla
simgecx:

Cudiye sevinenler enbesiller nerdesiniz ???

27
4
yanıtYanıtla
Ali:

Hiç bir Türk kürt kanallarını izlemez kürt sitelerininden haber takip etmez ama bütün kürtler Türk kanallarını Türk dizilerini sinemalarını izler ve Türk sitelerinden Türk kanallarından haberleri izler farkımz

27
2
yanıtYanıtla
pkkli cocuk sevmez:

Pknin isi degilse adimi degistirrim

7
15
yanıtYanıtla
adınız cudi yanı yor:

Her yeri görülür yorsunuz ama cudi yı görmüyorsunuz

16
5
yanıtYanıtla
Mardinli:

Gebe kalsanız PKK nin boynuna koyarsınız ulan böyle bir faşiztlik barbarlık yok

13
7
yanıtYanıtla
Hakan:

Sizden iyi Faşist, Barbar ve Terörist Katil yok

yanıt3
yanıt5
Faruk:

Kürtleri Mersinden sürün, sürün güneyden, tüm büyüksehirlerden, ait olduklari çöllere, kayaliklara sürün, akdenizli kürt olmaz, olamaz, kürt demek kurak demek, yoksulluk demek, koyun çobanlığı demektir, kürt hiç bir kavime komşu olamaz, birlik kurup, medeniyet inşa edemez, kürdün üzerine titrenilecek dili de yoktur, türklerden ne aldilarsa buraya biraksinlar, ve kaya kovuklarindaki dogal yaşam alanlarina dönsünler, doğrusu budur.

8
11
yanıtYanıtla
İBRAHİM:

CUDİ YANDI HABER BİLE YAPMADINIZ. kÜRT TÜRK KARDEŞTİR (!)

9
10
yanıtYanıtla
DILGEŞ:

Şimdiye kadar bu kadarcık mı yanmış e vallah az yanmış...inşallah yarına kadar mersinin ormanları kül olur...cudiyi yakanın kendileride yansın, Allah merhametinden sizleri mahrum etsin...

12
6
yanıtYanıtla
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title