Haberler

"Masanın Altında" tiyatroseverlerle buluştu

Güncelleme:

İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Masanın Altında" adlı okuma tiyatrosu ilk kez seyirci karşısına çıktı.

İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Masanın Altında" adlı okuma tiyatrosu ilk kez seyirci karşısına çıktı.

Garibaldi Sahnesi'nde gerçekleştirilen prömiyer öncesi AA muhabirine açıklama yapan oyunun yönetmeni Çağıl Tekten, Devlet Tiyatroları tarafından hazırlanan okuma tiyatrolarının ilgi gördüğünü söyledi.

Tekten, okuma tiyatrolarında hem seyircinin daha fazla metinle hızlı şekilde buluştuğunu hem de aynı kurumda çalışan oyuncuların birbirleriyle tanışma imkanı yakaladığını belirtti.

"Masanın Altında"nın konusuna değinen Tekten, şunları kaydetti:

"Oyun, alt metninde göçmenlik sorunu, bireyin yalnızlaşması, ekonomik problemler, sanatın hak ettiği değeri görmemesi gibi pek çok derin ve ciddi konuları barındırıyor. Benim en sevdiğim tarafı da bu zaten. (Konuları) çok renkli, çok neşeli bir yerden anlatıyor. Çok yumuşak, absürt bir oyun."

Çağıl Tekten, oyunda imkansızlık nedeniyle masanın altında yaşayan birinin yer aldığını, bunun çok normal karşılandığını, kostüm ve dekorla da oyunu eğlenceli hale getirmeye çalıştıklarını anlattı.

Oyunun 55 dakika sürdüğünü belirten Tekten, "Altı oyuncumuz var ve biri aslında anlatıcı. Okuma tiyatrosu olduğu için parantez içlerini bir anlatıcıya dönüştürdük. Yani metni değiştirmeksizin bir karakter eklemiş olduk." dedi.

"Tatlı, eğlenceli ve hafif absürt bir oyun"

Oyuncu Zuhal Acar ise ilk kez bir okuma tiyatrosunda görev aldığını, oyunun da göçmenlik sorunu ve ekonomik problemlere odaklandığını aktardı.

Oyundaki karakterine ilişkin ise Acar, "Florence, çevirmenlik yaparak hayatını geçindiriyor ama bu çevirilerden çok fazla para kazanamıyor. O yüzden evindeki masasının altını bir göçmene kiraya veriyor. Kiracı, ev sahibi ilişkisi bir noktadan sonra aşka dönüşüyor. Böyle tatlı, eğlenceli ve hafif absürt bir oyun." diye konuştu.

Acar, bir hafta süren hazırlığın ardından oyunun sahnelendiğini dile getirerek, "Yönetmenimiz sadece okuma olarak değil, reji anlamında da bir şeyler kattı. Düz okuma yapmıyoruz, eğlenceli hale getirdik. Dümdüz metin okumaları sıkıcı olur. O nedenle bizim oyunumuz tam anlamıyla okuma tiyatrosu değil ama normal bir oyun da değil. İkisinin arasında gayet eğlenceli bir 55 dakika geçirteceğiz seyircilerimize." değerlendirmesinde bulundu.

Roland Topor'un yazıp, Esen Özman'un çevirdiği "Masanın Altında" adlı okuma tiyatrosu, çeviri yaparak hayata tutunmaya çalışan genç bir yazarın kirasını ödeyebilmek için masasının altını göçmen bir ayakkabı ustasına kiraya vermesiyle başlayan bir hikayeyi konu alıyor.

Oyunda Zuhal Acar'ın yanı sıra Canan Demirli, Bilal Ercan, Ahmet Kurt, Erdem Bilgi ve Hakan Sivlim rol alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title